HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto
Algemene Informatie

Wedstrijdverslag Dames 1 zondag 10 april

Nieuws afbeelding 11-4-2016

HOD speelt opnieuw gelijk

Na het puntenverlies van vorige week tegen Drunen (3-3) waren de dames van HOD klaar voor de wedstrijd in en tegen Heeze. Heeze staat al jaren bekend als een lastige tegenstander waarbij het belangrijk is dat we verdedigend niet teveel weggeven. Na zeventig minuten spelen pakt HOD één punt en slaagt het in de vooraf afgesproken opdracht.

Doordat HOD in de beginfase gegroepeerd speelt, is het Heeze met het meeste balbezit. Veel gevaar is er niet, het spel wordt met name op het middenveld gespeeld. Een enkele keer weet de thuisploeg over hun rechterkant gevaarlijk door te komen, maar telkens staat de Valkenswaardse verdediging goed op zijn plaats. Niet veel later kruipt HOD dan toch door het oog van de naald nadat door een stopfout de bal terecht komt bij de sterke spits van Heeze. Zij haalt direct uit en de bal belandt snoeihard op de paal.

Hierna is het de beurt aan HOD die een aantal goede aanvallen niet met een goal weet te bekronen. Het grootste gedeelte van de eerste helft speelt zich verder met name af op het middenveld, waar beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. De tweede helft laat een ietwat groter overwicht voor HOD zien. Er is meer druk naar voren waarbij de eerste strafcorner wordt versierd. Ook deze weet HOD niet te benutten waardoor de 0-0 nog steeds op het scorebord staat.

Niet veel later is het dan wel raak. Een splijtende pass vanaf de middellijn van Hanne Baken bereikt Chloe Goossens in de cirkel die met een prachtige tipp-in de bal achter de keeper van Heeze weet te krijgen. Lang kan HOD niet van deze voorsprong genieten want nog geen twee minuten later krijgt Heeze een strafcorner die snoeihard in de goal wordt geslagen, 1-1. Ook nu wordt er veel op het middenveld gehockeyd waardoor er niet veel kansen worden gecreĆ«erd door beide teams. Na het laatste fluitsignaal is het HOD dat opnieuw één punt overhoudt aan de wedstrijd.

Na twee gelijke spelen willen we volgende week in de thuiswedstrijd tegen Maastricht weer eens drie punten binnenhalen. Met jullie support hopen we dit te gaan doen.