Algemene Informatie

Wedstrijdverslag Dames 1 zondag 29 november 2015

Nieuws afbeelding 30-11-2015

HOD in de slotfase onderuit tegen Uden

Een ware kraker speelde zich afgelopen zondag af op de velden van HOD. Na een teleurstellend gelijk spel op bezoek bij DES (2-2) stond ditmaal een tegenstander van ander kaliber op de planning. Koploper Uden kwam op bezoek bij HOD. Een ware strijd eindigde in een 2-1 nederlaag voor de dames van HOD.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat beide ploegen voor de winst gingen. In een fel en fanatiek begin was het ondanks de druk van de bezoekers, HOD dat de eerste strafcorner versierde. De Udense keepster stond haar mannetje waardoor de score hierdoor niet geopend werd. Uden werd naarmate de eerste helft vorderde sterker, wat resulteerde in een strafcorner. Een antwoord hadden de dames van HOD niet op de variant via rechts, 0-1. HOD schakelde en zette een tandje bij. De thuisploeg deed weer mee en creƫerde kansen en acties. De aansluitingstreffer bleef echter voor rust nog uit.

Uden vond het de tweede helft welletjes en liet zich inzakken. Dit bood HOD kansen en ging het met volle overtuiging op zoek naar de gelijkmaker. Na een kwartier de bovenliggende partij te zijn geweest was het raak. Via invalster Tess Rijnders belandde de bal bij Chloƫ Goossens die vanaf de achterlijn zowel verdediger als keeper te kijk zette en snoeihard uit kon halen, 1-1. De spanning en het geloof was terug. Het laatste kwartier was het hard tegen hard. Beide ploegen namen geen genoegen met een punt en zo ging het spel over en weer. Uden kwam tot drie opeenvolgende strafcorners, maar de Valkenswaardse defensie stond op scherp. Met nog een minuut op de klok was het dan toch raak voor de bezoekers. Via een combinatie belandde de bal in een scrimmage in het Valkenswaardse doel, 1-2.

HOD sluit de eerste helft van de competitie af met een derde plek. Een resultaat om als promovendus trots op te zijn, maar het is op jacht naar meer. We zien jullie graag na de winterstop weer terug!