HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto
Algemene Informatie

Alpe d’HuZes 2008

Nieuws afbeelding 30-3-2008 Met Tim gaat het bergopwaarts met uw hulp zullen meer patiënten volgen


Beste vrienden, beste sponsor,

Ik ben Tim Schotte. Ik ben 17 jaar, maar het heeft weinig gescheeld of ik was dat niet geworden. Eind 2006 stond mijn hele leven ineens op zijn kop. Wat op de ziekte van Pfeiffer leek, was het begin van een nachtmerrie. Ik kreeg te horen dat ik leukemie had. Voor wie het niet weet: bloedkanker, waarbij witte bloedcellen zich razendsnel vermenigvuldigen en over je hele lichaam verspreiden. Daar sta je dan. Je bent nog maar 15 jaar jong en hoort dat dit misschien wel het einde van je leven betekent.

Tegenslagen
Gelukkig is de medische wetenschap al zo ver dat 80% van de leukemie bij kinderen te genezen is. Een geruststellend idee, maar bij mij sloegen de chemotherapieën niet aan. Daardoor viel ik in de high risk categorie, waarin de kans op overleven een stuk kleiner is. Transplanteren is dan de laatste optie. Toen kreeg ik een nieuwe tegenslag te verwerken: een beenmergtransplantatie was niet mogelijk, want van de 10 miljoen beenmerg¬donoren was niet één donor voor mij geschikt. En nu?

Nieuwe hoop
Mijn ouders en ik hebben de strijd nooit opgegeven. We hebben net zo lang gezocht totdat we een nieuwe hoop vonden: stamceltransplantatie. Die techniek was al wel bekend, maar nog niet zo vaak bij kinderen toegepast. Het was de laatste strohalm en gelukkig kwam ik op de lijst voor een transplantatie. Die vond plaats in de zomer van 2007. Nu, vele spannende maanden later, ben ik wonderbaarlijk hersteld. Ik heb mijn leven weer opgepakt, ga naar school en hockey zelfs weer. Alles lijkt erop dat ik de ziekte heb overwonnen, hoewel je daar nooit helemaal zeker van kunt zijn…

Fit worden
Na de transplantatie ben ik het programma ‘Herstel en balans’ gaan doen. Dit is er om (ex)-kankerpatiënten te helpen weer fit te worden en conditie op te bouwen. Ik heb me daar heel fanatiek op gestort. Dat hielp, want ik voel me nu weer heel sterk. Het gaat zelfs zo goed met mij dat de sportarts mij vroeg of ik op 5 juni van dit jaar met een team van ex-patiënten meedoe aan de Alpe d’HuZes namens het Máxima Medisch Centrum en SMA Cardiosport Zuidoost-Brabant (voor meer info over het team: www.famdevos.com/sma-cardiosport).

Alpe d’HuZes
De Alpe d’HuZes is een zware, sportieve uitdaging waarbij de deelnemers geld bijeen fietsen voor de strijd tegen kanker. Er doen honderden mensen aan mee: wielrenners, andere sporters, (ex-)patiënten, partners, vrienden, kortom, iedereen die dit doel steunt. Allemaal fietsen ze de legendarische Alpe d’Huez op. Niet één keer op een dag, maar wel acht maal!! In de twee eerdere afleveringen in 2006 en 2007 was het doel om de meer dan 13 kilometer lange beklimming zes en zeven keer te doen.

Opgeven geen optie
Zo vaak op één dag de Alpe d’Huez op fietsen lijkt een bijna onmogelijke opgave. Voor veel beroepsrenners is één klim al een hele kluif. Toch lukt het velen. Net als in de strijd tegen onze eigen ziekte geldt voor deze monsterrit: opgeven is geen optie. Met dezelfde vechtlust gaan wij ons inzetten om de strijd tegen kanker helemaal te winnen. Als team van ex-patiënten gaan wij in totaal acht keer naar boven. Ook ik zal een volledige beklimming voor mijn rekening te nemen.

Geld bijeen fietsen
Ik bind de strijd tegen kanker aan door op 5 juni mijn grenzen te verleggen en zo veel mogelijk geld bijeen te fietsen. Geld dat gaat naar een speciaal fonds voor onderzoek naar de bestrijding en preventie van kanker. Nieuwe genezingsmethoden hebben mij van de dood gered en nu wil ik anderen helpen die het nog hard nodig hebben. En daarvoor kan ik jouw steun goed gebruiken.

Elke euro goed besteed
Jij kunt deze actie steunen door mij te sponsoren, zakelijk of privé. In 2007 hebben de deelnemers en sponsors meer dan 1 miljoen euro bij elkaar gebracht. Dit jaar ligt de lat nóg hoger, maar ik weet zeker dat het lukt. Eén ding moet je weten: elke euro die je sponsort, wordt helemaal gebruikt voor kankeronderzoek. Er blijft nergens iets aan de strijkstok hangen. Alle diensten voor de Alpe d’HuZes worden gratis verricht door kennissen, vrijwilligers en bedrijven die de hand toesteken.


Hieronder vind je alle informatie over hoe je mij kunt sponsoren en daarmee de kankerbestrijding steunt. Ik hoop dat je mij steunt. Daarvoor alvast ontzettend bedankt, ook namens mijn teamgenoten.
Tim Schotte

Zo word je mijn sponsor

Ook voor het werven van sponsors geef ik mij honderd procent. Ik vraag iedereen om mij te steunen, ook jou. Dankzij de resultaten van het kankeronderzoek gaat het met mij nu bergopwaarts, met jouw steun geef je ook anderen die kans!

Jouw bijdrage kun je overmaken naar een speciale rekening, waarvan de opbrengst geheel naar het kankeronderzoeksfonds gaat: rekeningnummer 41 11 275 t.n.v. Tim Schotte, onder vermelding van ‘Opgeven is geen optie!’. Ieder bedrag is welkom.

Meer informatie
Meer informatie over sponsorpakketten voor bedrijven is te vinden op www.alpe-dhuzes.nl of te krijgen bij Elsbeth Schotte. Op www.alpe-dhuzes.nl leest u ook meer over het evenement en wie het allemaal steunen. Het initiatief krijgt veel aandacht van landelijke, regionale en lokale kranten, radio en tv. Interviews met mij komen ook in het blad van Máxima Medisch Centrum en wellicht ook in het Eindhovens Dagblad te staan.

Contact
Mocht je nog iets willen weten en doorgeven, dan kun je altijd contact opnemen met mij of mijn moeder Elsbeth Schotte door te bellen naar 040 - 2217979 of 06 - 42357033. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Alvast hartelijk dank voor jouw bijdrage!

Reacties


Edward Schlüper

25-3-2008 @ 14:06:58 |Hoi Tim. Een hartstikke goed initiatief na wat je allemaal hebt meegemaakt! Karakter moet je belonen. Ik ga je sponsoren.

Reageer op het nieuws