Algemene Informatie

Het laatste wedstrijdverslag van dit seizoen van Dames 1.

Nieuws afbeelding 9-6-2015

HOD dames promoveren naar tweede klasse met ongeslagen status

HOD speelde afgelopen zondag haar laatste wedstrijd van het seizoen in en tegen Meerssen. Een eerdere confrontatie resulteerde in een 5-1 overwinning, dus Valkenswaard was gebrand ook nu te winnen. Met ons reële doel voor ogen: ongeslagen kampioen worden, was Meerssen het laatste ‘obstakel’. HOD overtuigt en wint met 9-1. Zo heeft het 62 punten gehaald uit 22 wedstrijden, met het respectievelijke doelsaldo van 111 doelpunten voor en 16 tegen.

HOD schoot uit de startblokken en na vijf minuten liet Meerssen het al afweten. Chloë Goossens opende de score met een strakke backhandslag in de lange hoek. Binnen vijf minuten werd de score door Meerle Sies verdubbeld. Het derde doelpunt kwam op naam van Elke Thijssen, die een schitterende actie via drie Valkenswaardse sticks afrondde. Mijntje Vervoort prikte het vierde doelpunt voor rust binnen, met een rebound uit een strafcorner.

De tweede helft oogde wat slordiger, waardoor Meerssen zowaar nog af en toe hockeyend door kon breken. Een tweede strafcorner voor de Limburgse ploeg werd dan ook knap verzilverd, 4-1. Spannend werd het door het tegendoelpunt echter niet meer. Scherpschutter Elke Thijssen was het tweede part nog vier keer (!!) trefzeker en ook via Jeske Visser had de Limburgse goalie het nakijken. De laatste wedstrijd in de derde klasse werd afgesloten met een 9-1 overwinning. Volgend seizoen komt HOD uit als promovendus in de tweede klasse.

Na dit succesvolle seizoen nemen we helaas ook afscheid van twee speelsters. Inge Geven zal volgend jaar uitkomen voor HC Geldrop en Meerle Sies reist voor haar studie af naar Canada. Veel plezier en succes dames! Ook willen we alle toeschouwers bedanken die ons door weer en wind hebben aangemoedigd. We zien jullie graag volgend jaar ook weer langs de kant!

Mijntje Vervoort in actie (boven) en sluipschutter Elke Thijssen (onder)