Algemene Informatie

HOD Heren 1 start tweede seizoenshelft met winst in Geldrop

Nieuws afbeelding 11-3-2013

Na een succesvolle zaalcompetitie en een korte voorbereidingsperiode op het veld, stond voor de mannen van Ton van Poppel de eerste wedstrijd na de winterstop op het programma. HOD mocht op bezoek in Geldrop, waar het de laatste jaren niet in staat was om met punten huiswaarts te keren. Dit keer wist HOD in een aantrekkelijk duel, de wedstrijd in de tweede helft overtuigend naar zich toe te trekken (2-4).

Met de temperatuur rond het vriespunt begonnen beide ploegen voorzichtig aan de wedstrijd. Zowel HOD als Geldrop liet de bal rustig rond gaan, zonder dat daar echte kansen uit voortkwamen. Voor het publiek, dat ondanks de kou in aardige getale aanwezig was, was het dan ook wachten op het eerste doelpunt. De eer was dit keer aan de bezoekers, toen een harde klap van Bram Kostermans terecht kwam bij Gijs Olde Hampsink. Vlak voor de keeper stelde hij Aart-Jan Wormsbecher in staat om zijn eerste treffer in HOD H1 aan te tekenen (0-1). Geldrop liet het er niet bij zitten en probeerde hun fysiek te gebruiken om wat meer in de buurt te komen van Marijn Beks. Het was echter HOD dat vanuit de opbouw zomaar de bal inleverde, waardoor Geldrop uit de eerste de beste kans gelijk kon maken (1-1). In het vervolg van de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, waardoor de stand niet meer veranderde.

Nog voor de eerste minuut na rust was verstreken, had Geldrop al twee grote mogelijkheden om zeep geholpen om op voorsprong te komen. HOD was gewaarschuwd, maar wist Geldrop een minuut later direct pijn te doen, door vanuit een knappe aanval de voorsprong te pakken. Na een goede actie van Tom van Hooff combineerde HOD vloeiend richting de Geldropse cirkel, waar van Hooff was doorgelopen om Jorg Sallaerts de 1-2 te laten aantekenen. Met deze voorsprong op zak ging HOD met meer vertrouwen hockeyen, waardoor Geldrop bij vlagen zoek werd gespeeld. HOD kreeg grote kansen om de score te vergroten, maar Olde Hampsink, Jan-Paul Peters en Rik Govers hadden het vizier niet op scherp staan. De ingevallen jeugdspeler Yordy Hoeks had dit even later wel. Twee strafcorners werden door hem bekroond tot doelpunt, waardoor HOD uiteindelijk toch de ruime voorsprong te pakken had (1-4). In de slotfase wist Geldrop vanuit een strafcorner nog iets terug te doen (2-4), maar de overwinning kwam voor HOD niet meer in gevaar.

Een prima overwinning, waar hard werken en verzorgd combinatiespel werd beloond met drie punten. Volgende week komt Nuenen op bezoek, waar HOD bij winst al een grote voorsprong kan pakken op de beruchte 11e plek en dus echt naar boven kan gaan kijken. Aanvang: 14.45 op Sportpark Den Dries.