HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto
Algemene Informatie

HOD Heren 1 vergeet punt mee te nemen uit Geldrop

Nieuws afbeelding 21-11-2011

Met nog twee wedstrijden te spelen voor de winterstop, stond voor HOD Heren 1 de uitwedstrijd in en tegen Geldrop op het programma. Deze stugge tegenstander blijkt op het eigen zandveld altijd een lastige horde voor de Valkenswaardse mannen. In een gelijkopgaand duel verzuimde HOD een punt mee naar huis te nemen en ging het opnieuw met minimaal verschil ten onder (1-0).

In de beginfase was het de thuisploeg dat de betere kansen kreeg. HOD was slordig in de opbouw en Geldrop zat er kort op om HOD niet te laten hockeyen. Hierdoor ontstonden er wat gevaarlijke situaties voor het doel van Hugo Boot en liet de eerste strafcorner voor Geldrop dan ook niet lang op zich wachten. Met een ziedend harde sleep kwam Geldrop op voorsprong (1-0), waardoor HOD met wat meer risico moest gaan hockeyen meer in de buurt van het Geldropse doel te komen. Ondanks dat HOD de controle in de wedstrijd over nam, bleven echt grote kansen uit. Een aantal strafcorners werden versierd, maar uit geen van deze mogelijkheden kon HOD de gelijkmaker aantekenen.


In de tweede helft ging HOD aanvallender spelen. Het probeerde Geldrop onder druk te zetten, zodat de opbouw van Geldrop werd verstoord. HOD dwong aardige mogelijkheden af, maar ook Geldrop wist uit de omschakeling een aantal keer gevaarlijk te worden voor Hugo Boot. Nadat Geldrop dacht op 2-0 te komen via de strafcorner, die uiteindelijk terecht werd afgekeurd, waren de grootste kansen voor HOD. Zo belandde een vrije reboundkans voor Fred van der Weij op de paal en plukte de Geldropse lijnstop een corner van Tijme van Putten uit de bovenhoek. Vlak voor tijd kreeg Jurriaan de Boer vanaf kop cirkel nog een vrije schietkans om HOD het verdiende punt te bezorgen, maar zijn schot werd gekeerd door de doelman.

Opnieuw moest HOD een nederlaag met minimaal verschil slikken. Omdat Meerssen thuis verrassend won van koploper Beuningen, zal HOD aanstaande zondag tegen HOCO drie punten moeten pakken om de achterstand op een veilige plek niet te groot te laten worden.

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws