iedereen

HOD Dames 1 boekt overwinning op Uden

Nieuws afbeelding 7-3-2010

In de winterstop wisten de Dames van HOD zich wederom in de Topklasse van de zaalhockey competitie te handhaven.   Na een prima voorbereiding op het veld voor het tweede deel van de competitie, waar overwinningen werden geboekt op gerenommeerde tegenstanders, stond op zondag 7 maart de eerste competitiewedstrijd op het programma. Tegenstander was de ploeg uit Uden, welke op de een na laatste plaats van de ranglijst bivakkeert. HOD begon fel en geconcentreerd aan de wedstrijd en maakte van meet af aan duidelijk wie de bovenliggende partij was. Dat vertaalde zich ook snel in de score, want na drie minuten was het al raak. Spits Elke Thijssen stichtte het eerste gevaar en sloeg de bal op de paal, maar in de rebound reageerde Nikki Wester alert, 1-0. HOD drong wederom aan en behaalde daarmee slim een strafcorner. Deze werd hard binnen geslagen door Nikki Wester en de wedstrijd leek dan ook snel beslist te zijn, 2-0. Door een fysieke overtreding kwamen de bezoekers zelfs met tien speelsters op het veld te staan, en HOD schakelde in een andere tactiek om de wedstrijd nog voor de rust definitief te beslissen. Dat pakte echter anders uit en HOD kon het goede spel niet vasthouden. Een enkele maal was Uden dichtbij het Valkenswaardse doel, maar echt gevaar bleef uit en HOD ging terecht met een voorsprong de rust in.

Na rust gingen de bezoekers al snel een alles of niets spel spelen, omdat HOD door een onnodige overtreding tijdelijk met tien man op het veld stond. De ploeg uit Uden scoorde de aansluitingstreffer via een strafcorner, 2-1. De dames van HOD pakte hierna de draad van de eerste helft weer op, hadden in aanvoerster Christel Dekkers een goede controleur op het middenveld en wisten met combinatie hockey wederom gevaar te stichten. Uiteindelijk was het Jessie Wester die na een toegekende strafcorner met een rechtstreeks schot de stand op 3-1 bracht. Deze schijnveilige marge bracht geen rust in het spel en de bezoekers wisten wederom een strafcorner te versieren. In de kluts maakte de bezoekers op de doellijn de 2-3, waardoor het vijf minuten voor tijd alsnog spannend werd. Uden speelde alles of niets en HOD kwam nauwelijks nog onder de druk vandaan. In de laatste speelseconden wisten de bezoekers alsnog een kans te creeren, maar doelvrouwe Simone Dankers maakte met kordaat keeperswerk een einde aan alle Udense illusies.   De dames van HOD hielden stand en daarmee werden drie terechte overwinningspunten behaald. Volgende week staat de uitwedstrijd naar MEP in Boxtel op het programma.