app

wedstrijdverslag Heren1 zondag 9 oktober 2016

Nieuws afbeelding 9-10-2016 HOD heren 1 herpakt zich tegen HCAS H1 Na 2 weken waar het geluk net de andere kant op viel en er geen overwinning stond vandaag de thuiswedstrijd tegen HCAS op het programma. In een bloedstollende wedstrijd waarbij HOD meerdere malen op achterstand kwam, trok de ploeg uit Valkenswaard toch aan het langste eind: 4-3. Ondanks een goede voorbereiding kwam Asten toch op een vroege voorsprong. Een fout achterin werd genadeloos afgestraft: 0-1. Daarna volgden onrustige minuten aan beide kanten. HOD scoorde uiteindelijk wel de 1-1 na een gelukkige tip-in van Tijme van Putten. Hierna nam HCAS het initiatief wat resulteerde in een hoop kansen en een doelpunt. Ook na de 1-2 bleef Asten de bovenliggende partij en mocht HOD zich gelukkig prijzen met een 1-2 ruststand. Na rust startte HOD goed en fel en tien minuten in de tweede helft viel de 2-2: Na een verre scoop kwam de bal via de kluts bij Tijme van Putten terecht, die met zijn backhand zijn tweede van de middag maakte. Het spel bleef op en neer gaan maar lichtelijk tegen de verhouding in kwam HCAS voor de derde keer op voorsprong na een cornersvariant: 2-3. Daarna herpakte HOD zich weer en maakte het gauw de 3-3: Max Daans sleepte een corner feilloos tegen de touwen. Hierna speelden beide ploegen op de aanval, waarbij HOD het scherpste was. Een goede aanval kwam op de kop cirkel in de stuit bij Gijs Olde Hampsink terecht en hij maakte het mooiste doelpunt van het weekend: Met zijn hoge backhand ramde hij de bal hoog in de korte hoek waarmee hij de keeper kansloos liet. Met nog een paar minuten te gaan kreeg de ploeg uit Asten nog wel een strafcorner maar HOD hockeyde het professioneel uit en sleepte het de overwinning uit het vuur. Na dit goede resultaat willen we de lijn doortrekken naar Helmond. Een lastige uitwedstrijd waarbij we weer veel publiek nodig hebben.