app

wedstrijdverslag Heren 1 zondag 18 september

Nieuws afbeelding 19-9-2016 HOD H1 WINT IN OEDENRODE OOK HAAR TWEEDE DUEL VAN HET SEIZOEN
Na de knappe overwinning van HOD Heren 1 op Oss van afgelopen week stond deze week de uitwedstrijd bij Sint Oedenrode op het programma. 'Rooi' uit, altijd lastig zo blijkt als we naar de voorgaande edities kijken. In een wedstrijd waarbij de mannen van Joep Peters het zich onnodig lastig maakten, gingen ze toch met drie punten naar huis: Het werd 2-3 voor de Valkenswaarders. De intentie van HOD was vanaf minuut één duidelijk: Een overwinning was het doel en direct werd er volle druk gezet op Oedenrode. De eerste kansen werden gecreĆ«erd maar voorin stond het vizier nog niet op scherp. Na ongeveer 10 minuten werd de ban toch echt gebroken. Een voorzet vanaf rechts werd licht getoucheerd en het was Jan-Paul Peters die het meest alert was en de bal vanaf kop cirkel in één keer in de touwen sloeg. HOD was heer en meester in de eerste helft maar het bleef slechts 0-1 voor de bezoekers. Ondertussen zaten de scheidsrechters er strak op wat resulteerde in een aantal groene kaarten voor beide partijen. Aan de andere kant had Rooi ook pech met twee ballen op de paal maar het was voornamelijk HOD dat in de aanval ging. De ruststand bleef echter 0-1. In tweede helft ging HOD door waar het de eerste helft mee eindigde: Kansen creĆ«rend en zoekend naar meerdere goals. Die kwamen er ook snel: Na een snelle verlegging naar rechts kwam de bal in de cirkel in de kluts. De scheidsrechter wachtte goed voordeel af en uiteindelijk was het Gijs Olde Hampsink die de 0-2 binnen kon glijden. Heel snel daarna kwam al de 0-3: Bij een strafcorner kwam Loek Jacobs goed voor z'n man en tipte raak. Daarna stapelde HOD kans op kans en had het minimaal zes goals moeten maken, maar toch bleef Rooi in leven. Vanuit een counter sloegen ze dan ook toe en brachten ze de spanning terug: 1-3. Ook in de tweede helft waren de scheidsrechters aanwezig, in totaal werden er vier gele kaarten uitgedeeld. In de laatste minuten kwam HOD niet meer aan goed hockey toe en bracht het zichzelf onnodig in de problemen want uit een strafcorner van Rooi werd de 2-3 binnengesleept. De gelijkmaker bleef gelukkig uit en dus is tweede overwinning uit twee wedstrijden een feit. Volgende week gaan we weer op jacht naar drie punten, ditmaal thuis tegen Hopbel: Hopelijk tot dan!