app

Wedstrijdverslag Dames 1 zondag 20 maart

Nieuws afbeelding 21-3-2016 HOD behoudt tweede plek ten koste van Tegelen.
Hoewel een wedstrijd tegen de hekkensluiter geen lastige opgave lijkt, is een bezoek aan Tegelen altijd lastig. De Limburgers staan met vier punten onderaan, maar doen zeker niet onder voor anderen. HOD won in een niet al te spannend duel met 1-3.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het HOD dat overtuigde. Tegelen wist zich op het eigen nieuwe veld en met de hoge druk geen raad. Binnen twee minuten werd dan ook de eerste strafcorner versierd. Het was Christel Dekkers die meedogenloos binnen sloeg, 0-1. HOD liet het hier niet bij en Tegelen was nog steeds niet wakker geschud. Binnen honderd tellen was het opnieuw raak. Hanne Baken vond de vrije Roos Veenstra, die de score verdubbelde, 0-2. HOD was de bovenliggende partij en de Limburgers groeven zich in.

Het vele balbezit en de daarop volgende kansen werden mede dankzij goed keeperswerk van de Tegelse goalie niet omgezet tot een verdiende, grotere voorsprong. Na de rust was het Tegelen dat toch wat wilde proberen. Dit gaf de bezoekers echter ruimte, maar een snelle counter resulteerde in de eerste strafcorner voor de thuisploeg. Deze werd op een gelukkige manier binnen geslagen, 1-2. HOD maakte het onnodig spannend en zette een tandje bij. Met nog twintig minuten op de klok was het hockeyen tegen een Tegelse muur. Tien minuten voor tijd maakte ChloĆ« Goossens alsnog het derde verlossende doelpunt, 1-3.

HOD bezet dankzij deze overwinning nog steeds de tweede plaats. Na een hockeyvrij Paasweekend staat op zondag 3 april de thuiswedstrijd tegen nummer 7 Drunen op het programma, tot dan!