HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto

teamwear_sponsoring

Hoe werkt clubsponsoring op het blauwe H.O.D. wedstrijd shirt?
Wat samengaat met de nieuwe kleding is de mogelijkheid tot clubsponsoring. Zoals vermeld gaat de Rabobank onze club sponsoren. Rabobank komt met haar logo op de mouw van het blauwe clubshirt.

Op dit moment zijn we nog in gesprek met mogelijke aanvullende clubsponsors. Extra suggesties zijn welkom, informeer naar de mogelijkheden via [email protected]


De inkomsten uit de clubsponsoring gaan naar H.O.D. voor o.a. het bekostigen van materialen, onderhoud, beheer van het clubhuis. Clubsponsoring geldt alleen voor de voorzijde van het shirt. Daar kunnen maximaal 3 clubsponsors komen te staan.


Hoe werkt teamsponsoring op de kleding?
Per team kun je zelf sponsors zoeken voor o.a. de achterzijde van het wedstrijdshirt, het (witte) uit-tenue, trainingspak, trainingsshirt etc. Dit sponsorgeld kan volledig worden besteed aan het eigen team, er is geen afdracht aan H.O.D. Alleen voor Heren 1 en Dames 1 geldt een andere regeling.

Een vereiste is wel dat teamsponsors gebruik maken van onze vaste drukker. Dit om kwaliteitsverschillen in de bedrukking te voorkomen en de eenheid te bewaken. Zo wordt door OSAKA een type rugnummer en lettertype aangeleverd wat gebruikt dient te worden op de shirts.


Hoe kan een sponsor voor een team OSAKA producten bestellen via de website?

De sponsor verzorgt de bestelling via de speciale website:

  • Sponsor bezoekt de website en logt in
  • Sponsor plaatst de bestelling, betaalt deze en ontvangt een factuur
  • Sponsor levert de kleding aan de coach van het team
  • Voorwaarden voor het gebruik moet de sponsor met de coach of de manager afstemmen.

Wat zijn reguliere afspraken als een sponsorkleding voor een team aanschaft?

Junioren maar ook senioren wisselen nog van team. Gezien de maten en onvermijdelijke slijtage van kleding is het verstandig om de kleding in het team te houden. 

Maak vooraf duidelijke afspraken met de sponsor over de termijn dat de van de sponsor ontvangen kleding gedragen mag/dient te worden. Het beste is om de producten te beschouwen als een gift (juridisch echter is de sponsor eigenaar van de producten) zodat het team over 1 of 2 jaar weer de mogelijkheid heeft om de producten te vernieuwen.


Hoe kan ik als sponsor alleen een geldbedrag aan het team geven?
De sponsor geeft aan [email protected] de sponsornaam, adres, contactpersoon en Kamer van Koophandel nummer, het BTW nummer, het bedrag, de teamnaam en de LISA naam van de coach door.

De Sponsorcommissie maakt een factuur ter attentie van de sponsor en stuurt deze naar de sponsor.

De sponsor betaalt de factuur, en de Administratie maakt het bedrag, verminderd met de BTW over het geldbedrag over naar de coach die vermeld is in LISA


LET OP: het team ontvangt dus minder dan de sponsor betaalt (de BTW in het bedrag moet door H.O.D. aan de Belastingdienst betaald worden). Dit is op te lossen door met de sponsor het bedrag niet exclusief BTW maar inclusief BTW te onderhandelen.

Bijdragen zonder de noodzaak tot een H.O.D. factuur zijn netto en kunnen onderhands worden uitbetaald.


Wat zijn de overige mogelijkheden voor sponsoring?
We hebben een brochure gemaakt voor de meest voorkomende sponsor-uitingen. Deze is op te vragen via: [email protected]