Mededelingen
ALGEMENE INFORMATIE
12-12-2018
Air Dome en clubhuis gesloten tijdens feestdagen

Op de volgende dagen zijn de Air Dome en het clubhuis gesloten:

- 5 december Sinterklaas
- 24, 25 en 26 december Kerst
- 31 december en 1 januari Oud- en Nieuw
9-12-2018
Jesse Warmerdam bondsscheidsrechter!

We hebben een nieuwe bondsscheidsrechter bij: Jesse Warmerdam is geslaagd.
Gefeliciteerd Jesse!
8-12-2018
Zaalhockey, hoe gaat het ook al weer?

De zaalhockeycompetitie is vandaag begonnen. Maar hoe waren de regels ook al weer? Oud-HOD lid Bas van de Griendt, bondsscheidsrechter en nu actief voor SCHC, stuurde ons het spelregelboekje toe dat hij heeft geschreven. Fris je kennis nog eens op!

Voor dit seizoen zijn er eigenlijk maar twee kleine regelwijzigingen. 

Geen bankwissel meer
Tot afgelopen seizoen wisselden de teams bij topteamwedstrijden (Heren 1 en Dames 1 en de eerste jeugdteams), die een wedstrijd van 2 x 20 minuten spelen, nog van bank tijdens de rust. Maar vanaf dit seizoen gebeurt niet meer. De teams wisselen nog wel steeds van speelhelft, terwijl de scheidsrechters blijven staan. Voor alle andere teams, die een wedstrijd van 1 x 30 minuten spelen, geldt dat de scheidsrechters halverwege de wedstrijd (tijdens een dood spelmoment) van helft wisselen. Maar de teams blijven op dezelfde helft spelen en dezelfde bank zitten. 

Uitpush en vrije push na strafcorner
En net als buiten op het veld mag een speler die nog beschermende kleding draagt naar aanleiding van een strafcorner met deze kleding nog aan voortaan een uitpush of vrije push nemen direct na een strafcorner. Maar hij/zij mag het spel niet hervatten met een self pass. Doet een speler dat wel, dan krijgt deze een vrije push tegen als dat buiten de cirkel gebeurt en een strafcorner tegen als het binnen de cirkel was. 

 


Bijlage: SCHC Spelregelboekje Zaalhockey editie - november 2018 V 3 01.pdf
7-12-2018
Nationale vrijwilligersdag 7 december

Zij zijn zonder twijfel het kloppende hart van de club: al die mensen die zich vol enthousiasme vrijwillig inzetten voor HOD! Die de wedstrijdbalie bemannen, zaalbeheerder zijn, teamindelingen maken, training geven, coachen, managen, scheidsrechters inplannen, wedstrijden plannen, spelregelavonden geven, materialen verzorgen, accommodatie onderhouden, sponsoren benaderen, klussen, toernooien organiseren, de Air Dome op- en afbouwen, in bestuur of commissie zitten en nog veel meer! Zonder hen kan HOD niet draaien. Namens ons allen: dank je wel!

Ga jij ook een steentje bijdragen aan de club? We hebben je hard nodig en je bent dus van harte welkom!

Alle bijdragen worden gewaardeerd, zowel groot als klein. Echt iedereen kan helpen, ongeacht of je wel of niet zelf hockeyt.

Heb je interesse of wil je specifieke informatie neem dan contact op met onze secretaris (ook vrijwilliger;-) via [email protected].

Op de website kun je onder ‘Informatie’ en ‘Vacatures’ een overzicht bekijken van de huidige vacatures. Als er niet direct iets van je gading bijzit: we nemen graag contact met je op om te kijken wat wel past!

 

 

7-12-2018
Pre-season zaalclinic voor keepers

Op zaterdag 01 december 2018 organiseerden de keepers van heren 1 samen met hun keeperstrainer Hugo Boot een pre-season zaalhockeyclinic voor de keepers van HOD.

Onder leiding van Jasper Verleg en Casper Bots kregen maar liefst 8 keepers de volledige aandacht om de fijne kneepjes van het vak te leren. Na een korte speelse warming-up werden de 8 keepers verdeeld in drie groepen en gingen ze door middel van een carrousel langs alle oefeningen waar ze kennismaakten met (nieuwe) technieken en slimmigheidjes. 

Geleerd is er zeker! Want keepen, dat is letterlijk een vak van vallen en opstaan!

Succes met jullie wedstrijden!