iedereen

HOD Heren 1 doet zich tekort met punt in Meerssen

Nieuws afbeelding 21-11-2010 Met de ruime overwinning op Nuenen op zak, reisde HOD af naar het Limburgse Meerssen. Al jaren een moeilijk affiche voor HOD, waar op het zandveld zelden punten werden behaald. In een wedstrijd waar HOD de wedstrijd domineerde, bleek de wedstrijd twee minuten te lang te duren om de drie punten mee naar huis te nemen (3-3).

De start van de bezoekers was sterk. Al na drie minuten stond HOD op 0-1, toen Maarten Wezenberg alert was in de rebound van een strafcorner. HOD speelde vol zelfvertrouwen en vond elkaar makkelijk in de combinatie. Het vloeiende aanvalsspel zorgde ervoor dat Meerssen veel achter de feiten aanliep, maar uit de omschakeling kon de thuisploeg toch een paar keer gevaar stichten. Halverwege de eerste helft kwam HOD verdiend op 0-2, toen Ronald Borggreven een strafcorner bekroonde tot doelpunt. HOD bleef prima hockeyen en ging geduldig op zoek naar nieuwe kansen. Zo werden er nog wat strafcorners versierd, maar de ruststand veranderde niet meer.

In de tweede helft startte de thuisploeg fel en de drukte voor het doel van Hugo Boot nam toe. Een hard schot van Meerssen kwam op de voet van een medespeler terecht, waarna de bal in het doel verdween. Terwijl de aanvaller van Meerssen nog stond te hinken van de pijn, keurden de scheidsrechters in overleg toch het doelpunt goed, waardoor Meerssen terug was in de wedstrijd. Ondanks deze domper bleef HOD prima spelen en vergrootte het de voorsprong snel tot 1-3, toen Rick van Kaam de keeper van dichtbij kansloos liet. In een fase waarin Meerssen wat meer naar voren ging hockeyen, kreeg juist HOD in de omschakeling volop kansen om de score uit te breiden. Zo kreeg het nog een grote kans via Tobias Combée en een handvol met strafcorners, maar de score werd niet opgevoerd. In de slotfase bleef Meerssen dan ook geloven dat een resultaat nog mogelijk was. Ondanks twee gele kaarten aan de kant van de thuisploeg, kreeg HOD het lastiger. De spanning kwam terug in de wedstrijd, toen twee minuten voor tijd een strafcorner in de rebound binnen gewerkt. Het thuispubliek schreeuwde de ploeg nog meer naar voren in de hoop dat een punt nog mogelijk was. In de absolute slotfase werd duidelijk dat het jonge HOD nog wat ervaring mist om punten over de streep te trekken, waardoor Meerssen met een knap backhandschot toch nog langszij kwam, 3-3.

Een fikse domper voor HOD, dat opnieuw goed spel niet beloond zag worden met drie punten. Volgende week speelt HOD thuis tegen de nummer twee, Maastricht. Opnieuw geen makkelijke opgave, maar het vertoonde spel geeft vertrouwen om dan wel de drie punten in de zak te kunnen steken.