iedereen

HOD Heren 1 recht de rug tegen Nuenen

Nieuws afbeelding 14-11-2010 Na een serie met nederlagen, stond voor HOD Heren 1 de thuiswedstrijd tegen directe concurrent Nuenen op het programma. Voor beide ploegen was winst pure noodzaak om de aansluiting met de subtop niet te verliezen. In een felle wedstrijd wist HOD de rug te rechten en de punten in eigen huis te houden (5-1).

De start was duidelijk voor de thuisploeg. HOD wilde snel laten zien dat het voor niet minder dan drie punten speelde en legde Nuenen haar wil op. Na vier minuten stond de thuisploeg dan ook verdiend op voorsprong, toen Maarten Wezenberg de bal prima binnen werkte, 1-0. Met deze voorsprong op zak bleef HOD de controle over de wedstrijd houden. Nuenen zakte in en gokte op de counter, terwijl HOD met gerichte aanvallen gevaarlijk werd. Halverwege de eerste helft kwam Nuenen voor de eerste keer in de buurt van Hugo Boot, waarna er een opstootje ontstond. Zowel de spits van Nuenen als Hugo Boot werden voor tien minuten verwijderd, waardoor Bart Hovens tijdelijk als keeper mocht fungeren. Terwijl beide ploegen met tien man speelden, kregen zowel HOD als Nuenen kleine kansjes. Toch was het HOD dat de voorsprong uitbreidde, toen opnieuw Maarten Wezenberg aan het eind van een Valkenswaarde aanval stond, 2-0. Met deze stand gingen beide ploegen ook rusten en kon Hugo Boot weer plaats nemen in het doel.

In de tweede helft probeerde HOD de wedstrijd snel in het slot te gooien. Al snel had HOD een strafcorner te pakken, maar deze miste net het doel. Na een goede actie van Jan Kuijken kon Maarten Wezenberg toch zijn derde treffer aan tekenen, 3-0. HOD gooide de wedstrijd op slot en kon meer achterover leunen. De bezoekers gingen steeds fysieker spelen, waardoor de sfeer op het veld grimmiger werd. HOD maakte hier dankbaar gebruik van, toen Rick van Kaam de bal snoeihard in de lange hoek sloeg, 4-0. Met nog een kwartier op de klok probeerde Nuenen met een slotoffensief de schade te beperken. Met hoge ballen van invaller Remko Hartveldt kwam HOD onder die druk vandaan, maar uit een strafcorner wist Nuenen toch op 4-1 te komen. Dit bleek echter een speldenprikje te zijn. Nadat een knappe treffer van Ronald Borggreven om mysterieuze redenen werd afgekeurd, kwam zijn naam toch op het wedstrijdformulier voor. Na een prima combinatie wist Borggreven de eindstand te bepalen op 5-1, waardoor HOD eindelijk weer de drie punten in de zak kon steken.

Volgende week gaat HOD op bezoek in het Limburgse Meerssen. Historisch gezien een lastige wedstrijd, maar met het dezelfde overtuiging als tegen Nuenen, moet ook tegen deze ploeg een goed resultaat mogelijk zijn.