iedereen

HOD Heren 1 blameert zich na rust in Beuningen

7-11-2010 Voor de achtste wedstrijd van het seizoen moest HOD afreizen naar het Gelderse Beuningen. Een promovendus met grote ambities, die gestalte werden gegeven met het aantrekken van versterkingen uit de Overgangsklasse. Toch kon tot nu toe ook Beuningen niet overtuigen in de tweede klasse. Na een gelijkwaardige eerste helft, gaf HOD de wedstrijd in de tweede helft volkomen uit handen (6-1).

Op het waterveld startten beide ploegen wat voorzichtig. Veel balverlies aan beide kanten zorgde ervoor dat er weinig goede aanvallen te zien waren. Na een lichte overtreding buiten de Valkenswaardse cirkel, kreeg Beuningen een gemakkelijk gegeven strafcorner. Het Beuningse wapen kwam naar voren en zette de 1-0 op het scorebord. HOD probeerde dichter bij de cirkel van Beuningen te komen, maar telkens ging het in de passing mis. Omdat Beuningen ook slordig was, bleef het duel op en neer schommelen. Halverwege de eerste helft verdiende HOD een strafcorner, die via Daan Meuwese binnen werd gewerkt (1-1). HOD kwam wat beter in de wedstrijd, maar kon geen echte kansen creëren. Vlak voor rust kreeg Beuningen nog twee strafcorners, maar Hugo Boot zorgde ervoor dat beide ploegen met gelijke stand gingen rusten.

De tweede helft beloofde door de gelijkopgaande strijd een spannende helft te worden, maar aan die verwachtingen werd niet voldaan. HOD kwam niet geconcentreerd uit de kleedkamers en moest daarvoor flink boeten. Nadat HOD slordig balverlies leed in de voorhoede, counterde Beuningen snel naar het doel en werd de 2-1 op het scorebord gezet. Twee minuten later kreeg Beuningen vleugels, nadat Bram Kostermans voor een leeg doel de bal op zijn voet kreeg. De toegekende strafbal werd verzilverd en HOD keek tegen een 3-1 achterstand aan. Vijf minuten later mocht Beuningen een strafcorner nemen, die ook nog achter Hugo Boot verdween (4-1). HOD bleef naïef aanvallen en drie minuten na de 4-1 werd uit weer een counter zelfs de 5-1 knap binnengeschoten. HOD moest zich herpakken maar kon niet gevaarlijk worden, waardoor Beuningen achterover leunde en op de counter bleef loeren. De 6-1 was dan ook typerend voor de wedstrijd, toen HOD een lange corner verspeelde en die even later uit het eigen doel kon vissen.

Een forse nederlaag die dit keer volkomen terecht was. Volgende week ontvangt HOD thuis directe concurrent Nuenen. Een cruciaal duel om de negatieve tendens te doorbreken en de subtop niet uit het oog te verliezen.