iedereen

HOD Heren 1 kent twee gezichten tegen Wijchen

Nieuws afbeelding 4-10-2010 Na de prima overwinning vorige week in Boxmeer, ontving HOD Heren 1 promovendus Wijchen. Een ploeg die tot nu toe slechts een punt had vergaard, maar verder telkens met minimaal verschil had verloren. In een wedstrijd die duidelijk twee gezichten kende, was het de thuisploeg die na afloop opgelucht de overwinning vierde (3-2).

In het zonnige Valkenswaard was de start van de thuisploeg wat afwachtend. Wijchen startte brutaal en al in de eerste minuut mocht Wijchen aanleggen voor de eerste strafcorner. HOD was zoekende en had in de beginfase wat moeite om in de wedstrijd te komen. Toch was het de thuisploeg die op voorsprong kwam, toen Edwin de Bruijn alert was bij de paal, 1-0. De wedstrijd was in evenwicht en beide ploegen leken wat verlamd door het weer. De opluchting was ook groot, toen Bart Hovens na een goede actie de bal hard in de lange hoek schoot, 2-0. Wijchen was aangeslagen en kwam zelf nog sporadisch in de cirkel. HOD had de controle over de wedstrijd en bleef doordrukken. Na een slim steekpassje van Tobias Combée wist Jurriaan de Boer de bal licht te toucheren, zodat de keeper van Wijchen verrast was, 3-0. HOD nam het goede gevoel de rust in, maar er moesten nog 35 minuten gespeeld worden.

In de tweede helft startte HOD sterk. Edwin de Bruijn werd alleen op de doelman afgestuurd, maar wist de bal niet tussen de palen te krijgen. Terwijl HOD verzuimde om de wedstrijd te beslissen, bleven de bezoekers geloof houden in een goed resultaat. Wijchen speelde met veel risico, maar daardoor kwam HOD geen moment meer in haar eigen spel. Het ene na het andere balverlies zorgde voor grote kansen voor Wijchen waardoor het ook snel 3-1 werd. De spanning werd nog groter, toen Bart Hovens na een fysieke overtreding tijdelijk verwijderd werd en HOD met 10 man kwam te staan. Wijchen kreeg een flink aantal strafcorners, maar telkens stond de uitblinkende Hugo Boot op de goede plek. Toch kwam Wijchen op 3-2, toen de spits alert was om een hoge bal knap binnen te werken. HOD stond met de rug tegen de muur, maar in de slotfase werd de overwinning met man en macht over de streep getrokken.

Een belangrijke overwinning, waardoor HOD weer bovenin op de ranglijst te vinden is. Volgende week gaat HOD op bezoek bij koploper HOCO, waar HOD een betere tweede helft zal moeten spelen om daar de punten mee te nemen.