iedereen

HOD Heren 1 pakt simpel de drie punten tegen Scoop

Nieuws afbeelding 10-5-2010 Nu de Valkenswaardse mannen eindelijk verlost zijn van de degradatiezorgen na de belangrijke overwinning in Tegelen, stond voor HOD de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Scoop op het programma. In een eenzijdige wedstrijd wist HOD met groot verschil te winnen en vice-captain Nick Verberkmoes het (voorlopige) afscheid van Heren 1 te geven wat hij verdiende (9-0).

Zoals verwacht groef Scoop zich in de eerste helft in op eigen helft. Met lange klappen probeerden de bezoekers uit Sittard onder de druk van HOD vandaan te komen, waardoor de thuisploeg veelal in balbezit was. HOD probeerde snel de openingstreffer te forceren, maar was in de vele aanvallen met name in de eindfase slordig. Toch kwam HOD op voorsprong via de strafcorner. Nick Verberkmoes plaatste de bal loepzuiver in de hoek, 1-0. HOD bleef op zoek naar meer treffers, waardoor het weer wat strafcorners versierde. Twee keer mocht Tijmen van Putten aanleggen, waardoor de voorsprong opliep naar 3-0. HOD bleef kansen creëren, maar was niet scherp genoeg voor het doel. Vlak voor rust zorgde een goed uitgespeelde aanval ervoor dat Ronald Borggreven HOD toch nog op een 4-0 ruststand kon zetten.

Ondanks de ruime voorsprong, was de thuisploeg niet tevreden. Het spel was te slordig en er waren kansen genoeg geweest om de score hoger te laten uitvallen. HOD maakte dan ook meteen duidelijk dat het hongerig was naar meer doelpunten. Nadat Nick Verberkmoes zijn laatste thuiswedstrijd nog mooier maakte met de 5-0 uit een strafcorner, was de mooiste treffer van de dag voor aanvoerder Ronald Borggreven. Vanaf de rand cirkel liet hij de keeper kansloos met een hard backhandschot dat hoog in de touwen verdween, 6-0. HOD was los en combineerde makkelijk door het aangeslagen Scoop heen. Nadat Tobias Combée al vallend HOD op een 7-0 voorsprong had gezet, was de 200 tegentreffer van Scoop dit seizoen bestemd voor Edwin de Bruijn. Van dichtbij zette hij de 8-0 op het scorebord, waarna het slotakkoord voor Koen van Dehn was, 9-0. Vlak voor tijd kreeg Nick Verberkmoes een mooie publiekswissel. Na 11 jaar trouwe dienst in HOD Heren 1 kiest hij voor een nieuw avontuur in het buitenland. De vice-aanvoerder kreeg een luid applaus van zowel de spelers als het weer massaal toegestroomde publiek.

Volgende week speelt HOD de laatste wedstrijd van het seizoen, uit in Waalwijk. Vanwege de kleine verschillen op de ranglijst kan HOD het seizoen nog meer glans geven, door bij winst zo goed als zeker in het linkerrijtje te eindigen.