iedereen

Degradatiespook blijft in Limburg achter

Nieuws afbeelding 3-5-2010

HOD Heren 1 speelt zich veilig in Tegelen

Na het gelijke spel van vorige week tegen Oedenrode, was de druk op de wedstrijd tegen Tegelen immens. Deze ploeg staat op een degradatieplek en zou bij winst op HOD, op een gelijk aantal punten komen met de Valkenswaardse ploeg. Gesteund door het meegereisde publiek wist HOD op karakter de punten mee naar huis te nemen en de degradatiezorgen definitief achter zich te laten (1-2).

Aangezien de thuisploeg moest winnen om nog kans te maken op lijfsbehoud, koos HOD ervoor om wat afwachtend te starten. Tegelen had het meeste balbezit, terwijl HOD uit de omschakeling gevaarlijk probeerde te worden. Al na drie minuten kreeg HOD een strafcorner, maar de verdediging van Tegelen was alert. Tegelen wist zich geen raad met het balbezit en door sterk verdedigen van de bezoekers, kon de thuisploeg niet echt gevaarlijk worden. Na opnieuw een goede verdedigende actie kwam de bal terecht bij Tobias Combée, die na een weergaloze solo alleen de keeper op zijn pad vond. De goed meegelopen Koen van Dehn kreeg de bal voor het intikken, waardoor HOD op een 0-1 voorsprong kwam. Na dit doelpunt ging Tegelen nog aanvallender spelen, maar behalve een schotkans, was het HOD dat het meest dreigend was en goede kansen kreeg. Twee versierde strafcorners voor rust leverden echter niet het gewenste resultaat op, waardoor HOD met een magere 0-1 voorsprong ging rusten.

Na rust werd het niveau van de wedstrijd er niet beter op. Tegelen probeerde met man en macht de gelijkmaker te forceren, terwijl HOD zich steeds verder achteruit liet drukken. Het was dan ook niet verrassend dat Tegelen op gelijke hoogte kwam, na een dekkingsfout achterin, 1-1. Tegelen bleef erg aanvallend spelen, waardoor HOD veel ruimte kreeg in de omschakeling. Het spel golfde op en neer, maar HOD bleef sterk verdedigen en vergat de wedstrijd in het slot te gooien door grote kansen te missen. Uiteindelijk was het opnieuw de strafcorner die HOD succes bracht. Nadat de Tegelse keeper een corner van Tijmen van Putten uit de kruising pakte, was de volgende strafcorner wel raak. Nick Verberkmoes zag een gaatje tussen de benen van de keeper en bracht HOD op een 1-2 voorsprong. In de hectische slotfase kregen beiden ploegen nog kansen om de score te veranderen. Zo moest Ronald Borggreven op de lijn redding brengen, terwijl Joost Molkenboer aan de andere kant de paal op zijn weg vond. Na het laatste fluitsignaal was de opluchting dan ook groot. Met veel passie en strijd wist HOD de punten naar huis te brengen en zich eindelijk veilig te spelen.

Mede dankzij de steun van het geweldige publiek viel het kwartje eindelijk wel de goede kant op. Volgende week speelt HOD de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, tegen hekkensluiter Scoop. Een mooie gelegenheid om nog verder te klimmen op de ranglijst en het thuispubliek te bedanken voor de steun in dit jaar!