iedereen

HOD Dames 1 beloont zichzelf niet.

27-4-2010

Op zondag 25 april stond de thuiswedstrijd tegen Geel Zwart op het programma. Op voorhand was duidelijk dat HOD genoeg had aan een punt voor klasse behoud, met nog drie wedstrijden voor de boeg. Vanaf de aanvang domineerde HOD volledig de wedstrijd. Het rendement van de kansen bestond voornamelijk uit strafcorners, maar ondanks het grootte aantal bleef het tot de rust 0-0, en had Geel Zwart nog geen enkele kans gehad.

Na rust wist HOD de spitsen wat makkelijker te vinden en kwamen er meer veldkansen. Zo haalde Anika Reithaar hard uit in de lange hoek, maar redde de keepster van Geel Zwart knap.  Ook Hanneke Beerens haalde enkele malen met een goede versnelling de achterlijn, maar het ontbrak aan finesse in de afronding. HOD bleef, o.a. door prima spel van Rinske Broekman,   de wedstrijd controleren en doelvrouwe Simone Dankers was slechts nodig bij een enkele spaarzame uitval. HOD creerde ook in de tweede helft een groot aantal strafcorners , maar steeds was het de doelvrouw of de paal welke de thuisploeg van scoren weerhield. Hierdoor bleef het ondanks het eenrichtingsverkeer 0-0. HOD speelt volgende week de uitwedstrijd tegen Venlo, dat tweede op de ranglijst staat. Eerder dit seizoen werd op eigen veld met 3-2 gewonnen.