iedereen

HOD Heren 1 blijft steken op gelijkspel tegen St. Oedenrode

25-4-2010

Met drie punten uit de eerste twee finales, was de boodschap voor de thuisploeg duidelijk. Drie punten tegen de nummer drie, Oedenrode, waren noodzakelijk om de degradatiezorgen definitief achter zich te kunnen laten. Uiteindelijk deelden beide ploegen de punten en hield HOD een dubbel gevoel over aan de uitslag (1-1).

In de beginfase was het direct duidelijk dat er druk stond op de thuisploeg. Het was niet scherp in de duels en ging slordig om met het balbezit. Oedenrode strafte dit direct af, door na twee minuten spelen al op voorsprong te komen. Een mislukte pass voor het doel werd licht getoucheerd door de Rooise spits, waardoor Hugo Boot volledig verrast was, 0-1. Een fikse domper voor HOD, maar het herstelde zich snel. Op het eigen veld wist HOD combinerend steeds vaker in de buurt van het doel te komen, maar echte kansen werden er nog niet gecreëerd. Toch wist HOD wel rendement te halen in de vorm van strafcorners. Nadat de eerste twee strafcorners niet werden verzilverd, was de derde wel raak. Jeugdspeler Tijmen van Putten verraste de keeper met een prima sleep, 1-1. In de tweede helft probeerde HOD door te drukken, waar het bij vlagen haar klasse toonde. Een schitterende combinatie via Edwin de Bruijn, Bart Hovens en Ronald Borggreven verdiende een doelpunt, maar opnieuw ging het in de eindpass fout. HOD had de controle over de wedstrijd, maar wist dit nog niet om te zetten in een voorsprong.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. HOD had de overhand, terwijl Oedenrode probeerde uit de omschakeling kansen te creëren. De bezoekers leken tevreden te zijn met een punt, terwijl HOD op zoek ging naar de overwinning. Het spel bleef hierdoor op en neer golven. Buiten een backhandschot van Bart Hovens en een kans voor Ronald Borggreven, waren de mogelijkheden schaars. Een mooie aanval via Tobias Combée en Ronald Borggreven verdiende een strafcorner, maar deze werd niet gegeven. Nadat Jorg Sallaerts hierop commentaar leverde, werd hij voor vijf minuten verwijderd. Met tien man probeerde HOD met veel inzet en strijd de overwinning alsnog binnen te slepen. Toch had ook Oedenrode met de volle buit aan de haal kunnen gaan. In de laatste minuut kreeg Oedenrode de kans waar het op wachtte, door middel van een strafcorner. Het thuispubliek hield de adem in, maar de stand veranderde niet meer.

Door dit resultaat stapte HOD met gemengde gevoelens van het veld. De thuisploeg had bijna de gehele wedstrijd de overhand, maar had ook zomaar tegen een nederlaag aan kunnen lopen. Volgende week speelt HOD de uitwedstrijd tegen Tegelen. Een cruciaal duel, waarin HOD zich definitief veilig kan spelen.