iedereen

HOD Dames 1 vecht tegen zichzelf in Heeze

Nieuws afbeelding 18-4-2010

Op zondag 18 april stond de uitwedstrijd tegen en in Heeze op het programma. Heeze had de punten hard nodig om degradatie af te wenden. HOD kampt met meerdere blessures en maakte met enkele zeer jonge speelsters de selectie rond. HOD begon onder warme weersomstandigheden veel te zwak aan de wedstrijd en verviel in hetzelfde lage baltempo als de thuisploeg. Daardoor ontstonden aan beide kanten nauwelijks kansen en werd er zelfs de gehele eerste helft geen enkele strafcorner behaald aan beide zijden. HOD liet zich met tijden onder druk zetten en vergat zelf het initiatief te nemen in de aanvalsopbouw. De ruststand was dan ook logischerwijs 0-0.

Na rust veranderde het spelbeeld enigszins omdat HOD had gekozen voor een meer aanvallende strategie. Heeze kon enkel nog hopen op een counter. In een spaarzame mogelijkheid voor Heeze werd in eerste instantie nog goed door HOD verdedigt maar toch wist een spits van Heeze met een zwak schotje de defensie van HOD te verschalken wat plots de 1-0 opleverde. Heeze wist kort daarna met de eerste strafcorner via een rechtstreekse slag op 2-0 te komen en daarmee leek de wedstrijd beslist. Pas toen werden de Valkenswaardse dames feller in de duels en ontstonden er meteen ook kansen. Zo schoot Rebecca Oostveen venijnig van rand cirkel, maar de keepster redde knap. Heeze kon alleen nog achteruit verdedigen en Elke Thijssen maakte tien minuten voor tijd verdiend de aansluitingstreffer, 2-1. HOD zette nog eenmaal aan, creerde enkele strafcorners en wist in de laatste seconden van de wedstrijd alsnog een strafcorner te versieren. Ondanks dat reeds gefloten was voor het einde van de wedstrijd mocht de strafcorner nog genomen worden. Via de afschuif kwam de bal bij Jessie Wester die hard uithaalde, maar de keepster van Heeze hield met een miraculeuze redding de bal uit het doel. Daarmee verloor HOD drie kostbare punten en zal het zich moeten revancheren in de komende wedstrijd van zondag, thuis tegen Geel Zwart.