iedereen

HOD Dames 1 bewijst zichzelf een slechte dienst

14-3-2010

Na de overwinning in de voorgaande week stond voor HOD dames 1 de uit wedstrijd tegen MEP in Boxtel op het programma. Beide ploegen waren qua stand op de ranglijst aan elkaar gewaagd.   Het was echter vanaf het eerste fluitsignaal de thuisspelende ploeg die gretig oogde en de kansen afdwong. HOD had in de eerste fase drie scoringskansen, maar hierbij onbrak de scherpte. MEP kwam na twaalf minuten terecht op voorsprong omdat HOD de aanvallende intenties van MEP toestond op eigen helft.  HOD kwam na deze achterstand weliswaar beter in de wedstrijd maar zocht te gehaast de aanval op. Dit leverde veelvuldig balverlies op en counterde MEP scherp.   Toch bleef de minimale voorsprong van MEP tot aan de rust staan.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. MEP bleef het gretigste in het duel en HOD verviel in het spelen van de lange bal, welke voortdurend door MEP werd onderschept. Het spelbeeld bleef onrustig, en HOD vergat druk te zetten op de bal en stonden in de verdediging niet goed in positie. MEP vergrootte de voorsprong met een strafcorner variant en wist vijf minuten voor tijd ook nog de 3-0 te maken. Het lag vooral aan het prima keeperswerk van Simone Dankers dat het verlies niet in nog grotere cijfers werd uitgedrukt. HOD stond erbij en keek ernaar. Gezien het goede spel van de afgelopen weken bewezen de Valkenswaardse dames zich een slechte dienst in deze collectieve off dag.   Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Nuenen op het programma. Nuenen staat op een prima vijfde plaats van de ranglijst. Aanvang wedstrijd 12.45 uur op sportpark Den Dries.