iedereen

HOD Heren 1 overtuigend voorbij Uden

Nieuws afbeelding 8-3-2010 Na de lange winterstop, die nog wat langer duurde dankzij alle sneeuwval, stond voor HOD Heren 1 de eerste wedstrijd van 2010 op het programma. Een thuiswedstrijd tegen Uden, waar vorige keer nog met 3-2 van verloren werd. Het verschil op de ranglijst bedroeg voor aanvang van de wedstrijd slechts één punt in het voordeel van Uden, waardoor de winnaar weer omhoog zou kunnen kijken in plaats van naar de staart van de ranglijst.

Met die insteek begon HOD ook aan de wedstrijd. Het speelde vol zelfvertrouwen en zette druk op de verdediging van Uden, die hier weinig raad mee wisten. HOD veroverde snel balbezit en ging op zoek naar kansen. Binnen vier minuten kreeg de thuisploeg de eerste strafcorner, die door Joris Vredegoor strak werd binnengesleept, 1-0. Zes   minuten werd het zelfs 2-0, toen opnieuw een corner hard in de bovenhoek belandde. Uden stond erbij en keek ernaar, aangezien het zelf voorin weinig kon uitrichten. Toch kreeg ook Uden een kans, nadat Tobias Combée eerst hard naar de grond was gewerkt. Ook deze corner werd hard binnen gepusht, waardoor Uden weer terug in de wedstrijd kwam, 2-1.  Ondanks de tegentreffer bleef HOD de bovenliggende partij. Vlak voor rust nam HOD een comfortabele voorsprong. Na een mooie assist van Joost Molkenboer maakte Koen van Dehn de 3-1, door bij de paal subtiel de bal te raken.

In de tweede helft werd het spelbeeld rommeliger. HOD probeerde de wedstrijd in het slot te gooien, terwijl Uden naar de aansluitingstreffer zocht. Het spel golfde op en neer, zonder dat er echte kansen werden gecreëerd. Toch bleef HOD het spel controleren en nam het definitief afstand. Opnieuw was Joris Vredegoor succesvol met een corner, 4-1. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. In de eindfase kwam HOD niet meer in de problemen en had het zelfs nog meer afstand kunnen nemen, als het vizier op scherp had gestaan.

Met deze uitslag klimt HOD over Uden heen en kan het volgende week, bij winst in de uitwedstrijd tegen Boxmeer, definitief aansluiting vinden bij de subtop.