iedereen

HOD Heren 1 geeft Geldrop de punten cadeau

Nieuws afbeelding 6-12-2009

Na de goede wedstrijd vorige week tegen Waalwijk, speelde HOD de uitwedstrijd in Geldrop. Nadat HOD deze ploeg in de openingswedstrijd met 4-0 had verslagen, waren de mannen van Geldrop uit op revanche. In een slechte wedstrijd stelde HOD flink teleur, waardoor Geldrop de punten eenvoudig in huis kon houden (3-1).

HOD begon de wedstrijd nog best aardig. De vooraf besproken tactiek werkte prima, maar leverde geen echte kansen op. Geldrop speelde ook afwachtend, waardoor het spel in evenwicht was. Kansen ontstonden eigenlijk uitsluitend na fouten of omdat er verkeerd gestapt werd. Hierdoor moest Hugo Boot nog een aantal keer alert zijn, maar bleef de stand lang gelijk. Uit een rebound van een strafcorner voor Geldrop werd de bal gevaarlijk op het lichaam van Nick Verberkmoes gespeeld, maar gaf de scheidsrechter toch een strafbal. Deze werd verzilverd, waardoor HOD op een 1-0 achterstand kwam. Deze tik kwam hard aan bij de Valkenswaardse ploeg en de ploeg was tot de rust dan ook even de kluts kwijt.

In de tweede helft probeerde HOD de thuisploeg onder druk te zetten, maar wist het niet de zo gewenste treffer te maken. Nadat Bart Hovens een strafcorner had versierd, kreeg HOD in de strafcorner nog een kans via Tobias Combée, maar ook deze trof geen doel. Geldrop vertrouwde op het eigen spel en wist met een hoge bal onder de druk vandaan te komen. Omdat HOD meer risico nam, kon Geldrop er in de omschakeling ook gevaarlijk uit komen. Hierdoor kreeg Geldrop opnieuw een strafcorner, die uiteindelijk met veel geluk binnen werd gewerkt, 2-0. HOD kreeg opnieuw een flinke tik te verwerken en Geldrop profiteerde er meteen van. Terwijl HOD grote kansen miste om de aansluitingstreffer te maken, scoorde Geldrop de 3-0. Niet veel later was het Ronald Borggreven die een strafcorner met de backhand binnen sloeg en HOD terug bracht in de wedstrijd, 3-1. In de laatste tien minuten verzuimden beide ploegen om meer doelpunten te maken, waardoor Geldrop de punten verdiende. HOD stelde zwaar teleur en hoopt dat de winterstop op het juiste moment komt.

Op zondag 7 maart speelt Heren 1 de thuiswedstrijd tegen Uden. Een concurrent, waar drie punten cruciaal zijn om de subtop in het vizier te houden.