HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto
iedereen

Dames 1 HOD pakt punt tegen Concordia

Nieuws afbeelding 22-11-2009

Op zondag 22 november stond de uitwedstrijd tegen Concordia op het programma. Ondanks de aanwezigheid van een mooi semi-waterveld besloot de thuisploeg de wedstrijd te spelen op het zand ingestooide veld. Dat kwam de wedstrijd niet ten goede en in een draak van een wedstrijd leverde het ook geen winnaar op, 1-1.

HOD begon sterk en zocht op de juiste momenten de aanval. Binnen tien minuten leverde dat het terechte openingsdoelpunt op, waarbij de aanval via de achterlijn door Hanneke Beerens werd terug gelegd en spits Elke Thijssen van dichtbij kon afronden, 1-0. HOD bleef het spel goed controleren maar moest wel toestaan dat Concordia langzaam dichtbij het doel kwam. Dat leverde de thuisploeg enkele kansen op, maar de defensie hield prima stand en de kleine voorsprong werd tot de rust behouden.

Na rust drong Concordia sterker aan. HOD reageerde daar in eerste instantie goed op en was met enkele gevaarlijke uitvallen dichtbij een uitbreiding van de voorsprong. Toch was het de thuisploeg die de meeste kansen kregen. Daarbij werden enkele strafcorners behaald, die goed werden verdedigt door HOD. In deze fase bewees keepster Simone Dankers haar waarde met enkele knappe reddingen. Naarmate de tweede helft vorderde vergat HOD zelf het spel te maken en ging het mee in de spelwijze van de tegenstander. Hierdoor ontstonden grote kansen aan beide zijdes en was het Concordia dat met een strafcorner in de rebound alsnog de 1-1 gelijkmaker aantekende. HOD bleef onder druk staan maar had met gevaarlijke uitbraken de mogelijkheid het duel alsnog te beslissen, maar de passing was vaak niet zorgvuldig genoeg. Het gelijkspel bleef daardoor tot het einde van de wedstrijd op het scorebord staan. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen de nummer drie van de ranglijst Tegelen op het programma. Tevens worden dan de nieuwe velden officieel geopend. Aanvang wedstrijd is om 12.45 uur op sportpark Den Dries.