iedereen

Dames 1 pakt een punt in Veghel

Nieuws afbeelding 8-11-2009

Op zondag 8 november stond de lastige uitwedstrijd tegen Geel Zwart uit Veghel op het programma. In het vorige seizoen werd deze wedstrijd nog verloren, maar HOD heeft met enkele wisselingen in de opstelling een verdiend gelijkspel behaald.

De wedstrijd kende een opvallend begin. De eerste aanval van HOD was direct raak. Hanneke Beerens wist Elke Thijssen te bereiken wiens inzet nog door de keepster van Geel Zwart werd gekeerd, maar spits Rinske Broekman twijfelde geen moment en maakte de kans van dichtbij direct af. Geel Zwart zette daarop aan en via de zijkant werd de bal voorgeslagen. Bij de tweede paal wist een Veghelse spits binnen twee minuten de gelijkmaker aan te tekenen, 1-1. Het spel golfde op en neer en er ontstonden voor beide teams grote kansen. Geel Zwart kreeg daarbij de eerste strafcorner van de wedstrijd, die ongelukkig voor HOD in de rebound werd benut. HOD liet het er niet bij zitten en voelde dat er mogelijkheden waren. Vlak voor de rust kreeg HOD de kans via de strafcorner. De slag van Christel Dekkers trof doel en daarmee was het ook direct rust 2-2.

Na rust was het spelbeeld anders; beide ploegen kozen voor de controle en er ontstonden dan ook geen grote kansen meer. Wel wist HOD nog enkele strafcorners te behalen, maar deze troffen geen doel. HOD controleerde de wedstrijd goed, maar wist dit niet om te zetten in doelpunten. Volgende week mogen de Dames van HOD voor het eerst aantreden op het nieuwe waterveld. Tegenstander is een ploeg van formaat, want Venlo staat op de 4e plaats van de ranglijst.