iedereen

HOD Heren 1 stelt teleur in Meerssen

Nieuws afbeelding 18-10-2009

Na twee zware wedstrijden tegen de koplopers in de tweede klasse, speelde HOD Heren 1 op zondag 18 oktober de lastige uitwedstrijd in Meerssen. Op het trage zandveld in Limburg lieten de mannen van HOD zich met name in de eerste helft flink verrassen, waardoor het uiteindelijk een flinke nederlaag moest slikken, 6-3.

Al na een minuut spelen keek HOD tegen een achterstand aan. Meerssen kwam rechts over de achterlijn de cirkel binnen en HOD zag de vrijstaande spits over het hoofd waardoor het al snel 1-0 was. Na deze domper wist HOD vrij rap gelijk te komen omdat Meerssen op de lijn shoot maakte en Rick van Kaam de strafbal verzilverde. Ondanks deze gelijkmaker liet HOD de wedstrijd in de daaropvolgende 10 minuten lopen. Tot drie keer toe was HOD in de aanval, verloor het de bal en wist Meerssen met een verre scoop over de laatste lijn van HOD de spits in stelling te brengen, waardoor HOD binnen 20 minuten spelen op een 4-1 achterstand kwam. Een gigantische domper voor de Valkenswaardse ploeg, maar HOD knokte zich terug. Het kreeg opnieuw een strafbal na een zware overtreding in de cirkel en ditmaal was het aanvoerder Ronald Borggreven die de 4-2 op het scorebord zette. Vlak voor rust was het echter toch Meerssen die de marge weer op drie bracht, toen een strafcorner hard op de stickkant van Hugo Boot werd binnengeslagen. Op deze manier kreeg HOD opnieuw een domper te verwerken. Toch creëerde HOD in de slotseconde van de eerste helft nog een grote kans toen Ruud van de Vondervoort de bal op goal tipte, maar de Limburgse goalie met veel geluk wist te redden.

Na de rust wilde HOD meteen de marge van drie weer verkleinen en probeerde het met aanvallen via de flanken Meerssen moeilijk te maken. De wedstrijd ging redelijk gelijkwaardig op waardoor het spel zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. Na een kwartier spelen in de tweede helft bracht Meerssen de score zelfs op 6-2 via een sleepcorner. HOD wilde de schade beperken en probeerde de verdediging van Meerssen onder druk te zetten. HOD kreeg een aantal strafcorners en één van die strafcorners leverde, opnieuw, een strafbal op. Ronald Borggreven wist wel raad met deze buitenkans en kon de schade iets verkleinen. HOD bleef drukken en kreeg nog een paar kansjes, maar treffers leverde het niet meer op waardoor HOD opnieuw een nederlaag incasseerde.

Over twee weken speelt HOD Heren 1 de thuiswedstrijd tegen Etten-Leur, waar HOD voor eigen publiek haar klasse zal willen tonen.