iedereen

HOD Dames 1 zet goede lijn voort

Nieuws afbeelding 27-9-2009

Op zondag 27 september stond de thuiswedstrijd tegen MEP op het programma. MEP is gepromoveerd uit de tweede klasse en beschikte over een jonge ambitieuze ploeg. In de eerste fase van de wedstrijd lieten de dames van HOD het initiatief bij de tegenstander, die wel wilde aanvallen maar geen grote kansen wisten te creeren. Na het eerste kwartier werd de druk van de thuisploeg wat hoger en dat resulteerde direct in de eerste strafcorner. Helaas bracht deze nog geen resultaat. De bezoekers wisten enkel middels een sporadische counter wat gevaar te stichten, waarbij ook zij tot tweemaal toe de strafcorner wisten te versieren. Echter werden beide strafcorners door goed verdedigend werk opgelost. Doordat HOD geen hoge druk zette ontstond er veel ruimte om bij balverovering met een snelle uitbraak toe te slaan. Zo’n tien minuten voor tijd werd deze opzet bekroond met een doelpunt. Rachelle Lavrijssen werd in de diepte aangespeeld en zij kon zomaar vrij de cirkel in lopen. Met een prima loopactie van spits Karlijn Sies bracht zij zichzelf in scoringspostie en kon zij, nadat Lavrijssen haar had aangespeeld, van dichtbij afronden, 1-0. Dit was tevens de ruststand.

Na rust begonnen de bezoekers direct veel druk op de defensie van HOD te zetten. Dit resulteerde in enkele kansen en strafcorners. HOD was in deze eerste tien minuten van het tweede bedrijf nog niet bij de les en verloor onnodig veel balverlies. Door kordaat optreden van met name Jessie Wester en keepster Simone Dankers bleef de schade beperkt. Nadat er enkele omzettingen in de ploeg waren gedaan begreep HOD dat de marge nog te klein was en er meer druk op de bal moest komen. HOD trok het initiatief geheel naar zich toe en dwong daarmee kans na kans af, mede doordat spitsen Elke Thijssen en Rebecca Oostveen voortdurend gevaar wisten te stichten. HOD had in deze fase al snel de wedstrijd kunnen beslissen, maar had uiteindelijk de strafcorner nodig die dat verschil ook op het scorebord bracht. Nikki Wester sloeg de bal van kop cirkel direct hard binnen. De ban was daarmee definitief gebroken, HOD schakelde nog een tandje bij en creerde enkele grote kansen. Nadat Rinske Broekman de bal had veroverd en aanvallend de cirkel in liep werd zij hard op de stick geslagen en kende de scheidsrechter terecht een strafbal toe. Elke Thijssen liet deze buitenkans niet onbenut en pushte de bal onberispelijk binnen, 3-0. MEP kwam aanvallend niet meer in het spel voor, mede dankzij het tactisch sterke spel van Jessie Wester, die elke keer weer op de goed plek stond. Met de 3-0 voorsprong werd tevens de eindstand bereikt en staat HOD met zeven punten uit drie wedstrijden op een prima derde plaats in de eerste Klasse C. Volgende week staat de uitwedstrijd in Nuenen op het programma. Aanvang wedstrijd is 12.45 uur.