iedereen

Heren 1 te laat op stoom in Uden

Nieuws afbeelding 21-9-2009

Op zondag 20 september speelde HOD Heren 1 de tweede wedstrijd van het seizoen, uit in Uden. Na de goede start van vorige week wilde HOD ook deze week de drie punten binnen halen, maar in een spannende wedstrijd bleek Uden toch te sterk (3-2).

HOD had de nederlaag met name te danken aan de slechte start van de wedstrijd. Na slecht uitverdedigen stond de Valkenswaardse ploeg al snel met 1-0 achter, omdat Uden de eerste stafcorner al meteen binnen wist te werken. Binnen 10 minuten stond HOD zelfs op een 2-0 achterstand toen een foute pass van Jaap Verbeeten hard afgestraft werd. Na deze enorme domper zette HOD de knop om en begon het te hockeyen. Vlak nadat Uden met 10 man kwam te staan door een tijdelijke verwijdering, kreeg HOD de eerste grote kans van de wedstrijd. Een flats van Bart Hovens werd door de keeper van Uden met veel moeite uit de rechterhoek geplukt. HOD zette aan en had het betere van het spel, maar door een slordige opbouw golfde het spel nog op en neer. Vlak voor rust kreeg HOD nog een strafcorner, die slordig werd uitgespeeld, waardoor HOD met een 2-0 achterstand de rust in ging.

In de tweede helft was de boodschap duidelijk. HOD moest aanzetten om nog kans te maken op de overwinning. Meteen werd een lange corner na veel schijven binnengewerkt door Koen van Dehn, waardoor HOD na rust direct de aansluitingstreffer had gevonden, 2-1. HOD zette nogmaals aan om de gelijkmaker te forceren. Een aantal strafcorners en een grote kans voor Koen van Dehn hadden niet het gewenste resultaat, waardoor HOD telkens tegen een achterstand aan bleef kijken. Een dubieuze beslissing van de scheidsrechter zorgde ervoor dat HOD zelfs op een 3-1 achterstand kwam. Na duidelijk stick hakken van Uden liet de scheidsrechter doorspelen, waarna Uden een strafbal kreeg omdat Hugo Boot een spits van Uden onrechtmatig een grote scoringskans ontnam. De vele protesten van HOD mochten niet baten en na de gescoorde strafbal kon HOD opnieuw op zoek naar de aansluitingstreffer. Die werd al vrij snel gevonden, omdat een goede combinatie tussen Koen van Dehn en Rick van Kaam door laatstgenoemde keurig werd afgerond. HOD gaf nog alles wat het in zich had om de gelijkmaker te forceren, maar werd nogmaals tegengewerkt door de scheidsrechter. Een sliding van Bart Hovens op de bal werd verkeerd beoordeeld, waardoor hij het einde van de wedstrijd niet mee mocht maken en HOD met 10 man kwam te staan. Uden wist dit overtal goed uit te spelen, waardoor HOD de eerste nederlaag van het seizoen te verwerken kreeg, ondanks dat HOD de tweede helft veruit het beste van het spel had.

Een bittere pil, maar een goede les om volgende week thuis tegen Boxmeer vanaf minuut 1 sterk te beginnen.