iedereen

HOD Dames 1 op werklust langs Uden

Nieuws afbeelding 20-9-2009

Op zondag 20 september stond de uitwedstrijd tegen Uden op het programma. Uden was een onbekende tegenstander omdat deze ploeg in het vorig seizoen in een andere regio hun competitie speelde. De Udense ploeg had in de eerste competitieronde een nederlaag geleden. Direct na het begin van de wedstrijd werden de krachtverhoudingen duidelijk. HOD was de betere ploeg en Uden beperkte zich enkel tot het verdedigen van het eigen 23 meter gebied. Gevolg was dat HOD tegen een muur van verdedigers speelde en er nauwelijks ruimte was om kansen te creeren. Het stuiterende waterveld van Uden was daarbij ook nog een belemmerende factor want de bezoekers waren niet in staat het baltempo te verhogen. Gevolg was dat Uden in de gehele eerste helft geen kans wist te creeren en HOD wel aandrong, zelfs twee strafcorners versierde maar de stand in de rust dezelfde was als aan het begin van de wedstrijd.

Na rust poogde HOD met meer spelverleggingen en snelle spelhervattingen de defensieve Udense muur te slechten. De dames van HOD behielden slim het geduld en loerde op de kansen die kwamen. Na een kwartier in de tweede helft werd dat geduld beloond. Aanvoerster Christel Dekkers nam een toegekende vrije slag snel en vond de goed wegdraaiende Karlijn Sies op de kop van de cirkel. Met een hard backhandschot verraste zij de keepster van Uden en scoorde de terechte 1-0 in de lange hoek. De dames van HOD voerde direct het tempo op en binnen twee minuten was het weer raak. Nikki Wester nam op de linkerzijde met een self pass direct de bal op de zijlijn en schot de bal hard voor het doel. Spits Rebecca Oostveen reageerde uiterst attent en bracht de 2-0 op het scorebord met een prachtige tip-in in de rechterbovenhoek. De thuisploeg ging daarop een alles of niets spel spelen. Gevolg was dat Uden een strafcorner wist de versieren, welke met een direct schot van de linkerzijde pardoes de aansluitingstreffer betekende, 1-2. Met nog zeven minuten te spelen werd het daardoor alsnog spannend, maar HOD liet ook zien om te kunnen gaan met deze omstandigheid. Uden kreeg zelfs nog twee strafcorners toegekend, maar de sterk keepende doelvrouw Simone Dankers redde knap. HOD behaalde daarmee een terechte overwinning in deze lastige uitwedstrijd. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen MEP op het programma. Aanvang om 12.45 uur op sportpark Den Dries.