iedereen

Hod Heren 1 op karakter langs stug Geldrop

Nieuws afbeelding 14-9-2009 Op zondag 13 september speelde het sterk vernieuwde HOD Heren 1 de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen het gepromoveerde Geldrop. Na een goed verlopen voorbereiding, waar HOD zich kon meten met sterke eersteklassers, was deze wedstrijd de eerste serieuze test van het nieuwe hockeyseizoen. HOD, dat uit de jeugd versterking kreeg van Edwin de Bruijn, Rogier Luttjeboer, Ruud van de Vondervoort en Joost Molkenboer, twee oudgedienden (Bart Hovens en Jaap Verbeeten) terughaalde en ook Sven Sallaerts zag aansluiten, wist door hard werken de overwinning veilig te stellen: 4-0.

In de eerste helft waren Geldrop en HOD aan elkaar gewaagd. Beide ploegen zochten verschillende malen naar openingen, maar door slordigheden aan beide kanten leverde dat in de beginfase nog niet echt kansen op. Na 13 minuten mocht HOD aanleggen voor de eerste strafcorner, die voorlangs werd gespeeld. Duidelijk was dat HOD op zoek ging naar het eerste doelpunt, maar ook Geldrop wist er bij vlagen gevaarlijk uit te komen. Zo schommelde het spel op en neer, maar echt grote kansen bleven uit. Zo gingen beiden ploegen met een 0-0 stand de rust in.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld snel. HOD maakte meteen duidelijk dat het snel op voorsprong wilde komen, wat dan ook gebeurde. Een mooie strafcorner van Tobias Combee werd goed afgemaakt door laatstgenoemde, waardoor HOD meteen na rust op een 1-0 voorsprong kwam. Terwijl HOD nog aan het feestvieren was, zocht Geldrop direct naar de aansluiting. HOD liet zich terugzakken en na een slimme actie van Geldrop kregen zij hun eerste strafcorner van de wedstrijd. Het schot werd echter gepareerd door de sterk keepende Hugo Boot. HOD was gewaarschuwd, maar kwam even later opnieuw met de schrik weg. Na een zware fysieke charge mocht de nummer 5 van Geldrop voor 10 minuten naar de kant, waardoor Geldrop met tien man kwam te staan.Toch dacht Geldrop na een mooie combinatie de 1-1 aan te tekenen, maar de man met de bal gleed voor een leeg doel uit en wist zo deze kans te verprutsen. HOD had het even zwaar en opnieuw hield Hugo Boot HOD op de been. HOD wist even later Geldrop de genadeslag toe te brengen. Tobias Combee onderschepte in de press de bal, waarna hij zelf de 2-0 aantekende. HOD rook bloed en stoomde door. Geldrop was net terug met 11 man, waarna ze opnieuw met 10 man kwamen te staan na weer een zware charge. Met nog 5 minuten te spelen maakte HOD hier dankbaar gebruik van en gaf het Geldrop de genadeklap. Een prima verlegging van Jorg Sallaerts naar Tobias Combee ging hier aan vooraf. Uiteindelijk wist Tobias Combee de bal voor te geven bij Ronald Borggreven, die na een actie de keeper uitspeelde en de 3-0 op het scorebord zette. Geldrop zat er nu echt doorheen, waardoor HOD zelfs de 4-0 kon aantekenen. Rogier Luttjeboer stoomde als linksachter door naar de kopcirkel, waarna hij de bal keurig binnenschoot.

Na deze sterke start mogen de heren van HOD volgende week naar Uden, dat op een doelpunt degradeerde naar de tweede klasse en snel weer willen promoveren.