iedereen

Dames HOD eindigen op vijfde plaats

Nieuws afbeelding 18-5-2009

Op zondag 17 mei stond de laatste wedstrijd van de competitie op het programma. Tegenstander was Breda, de ploeg die bij winst kampioen zou zijn van de eerste Klasse C. Echter waren de Valkenswaardse dames niet van plan hieraan mee te werken. Hoewel Breda met veel pressie aan het duel begon wist HOD hier met goed hockeyspel antwoord op te geven. Na enkele minuten kwam HOD beter in het spel en langzaam wist HOD wat verder van het eigen doel te blijven. De wedstrijd werd daarmee vooral een gevecht op het middenveld waar fysieke duels niet werden geschuwd. Het was de thuisploeg die de eerste kans kreeg, maar de bal ging voor het doel langs. HOD wist daartegen een enkele kans van Olga Meijers tegenover te zetten na een snel genomen vrije slag van Hanneke Beerens. Doch de Bredase keeper redde tijdig.  Bij deze relatief kleine kansen bleef het in de eerste helft en daarmee stond de 0-0 bij rust op het scorebord.  Deze score was niet voldoende voor Breda om kampioen te worden en na rust kwam de thuisploeg wederom meteen met veel druk uit de startblokken. Daarbij werd een goed doorgelopen middenvelder vrij op de kop van de cirkel bereikt en deze liet de buitenkans niet onbenut, 1-0. HOD wist echter met snelle omschakelingen uit de verdedigende stelling te komen, maar de verdediging van Breda gaf door fysiek hockey weinig weg. Toch wisten de dames van HOD in een uitgespeelde aanval spits Olga Meijers te bereiken, die zichzelf  na een mooie loopactie in scoringspositie bracht. Zij poogde Elke Thijssen aan te spelen maar de passing was net niet zuiver genoeg waardoor de bal over de achterlijn verdween. HOD bleef goed weerstand bieden en wist twee minuten voor tijd nog de eerste strafcorner te forceren. Het opgekomen Bredase publiek hield de adem in maar de verdediging van Breda had een antwoord op de door HOD gespeelde variant. In de tegenaanval maakt Breda in de laatste seconden van de wedstrijd het karwei alsnog zelf af door de 2-0 te scoren. Met deze einduitslag is Breda kampioen geworden en hebben de dames van HOD een prima vijfde plaats behaald.