iedereen

Dames HOD gelijkwaardig aan Warande

Nieuws afbeelding 3-5-2009

Op zondag 3 mei stond de spannende uitwedstrijd tegen Warande op het programma. Waranda staat met HOD op een gedeelde vierde plek. Aangezien koploper Breda vandaag tegen Tilburg aantrad zou HOD bij winst mogelijk op een derde plaats kunnen komen, met nog twee speelronden voor de boeg. De wedstrijd was vanaf de eerste minuut een mooi schouwspel, want beide ploegen vochten voor elke meter. HOD was daarin de ploeg die het beste aanvallend druk kon zetten, maar de counters van Warande logen er ook niet om. Dit resulteerde in de eerste helft tot twee controlerende ploegen die niet veel weggaven. Er ontstonden in het eerste bedrijf dan ook weinig grote kansen. De ploeg van Warande kreeg drie strafcorners welke door goed verdedigend werk allen werden gepareerd. HOD kreeg een strafcorner, die in de eindfase net gemist werd. Daardoor bleef de 0-0 tot de rust op het scorebord staan.

Na rust was het de ploeg uit Valkenswaard die wederom de meeste druk wist te zetten, en daardoor ook enkele veldkansen wist te creeren. De tweede strafcorner voor HOD werd hard ingeschoten door Christel Dekkers, maar de lijnstopper hield de bal tegen met haar been. De scheidsrechter kende terecht een strafbal toe. Hierbij bleef spits Elke Thijssen koelbloedig en benutte zij de buitenkans op een formidabele manier, 0-1. HOD was niet van plan het spel aan te passen na deze voorsprong en bleef goed naar voren hockeyen, maar de scheidsrechterlijke dwalingen die ook in de eerste helft aanwezig waren werkte vooral in het voordeel van de thuisspelende ploeg. Daarvan maakte Warande ook dankbaar gebruik en wisten zij met snelle aanvallen meer gevaar te stichten. Zo’n tien minuten voor tijd wist de thuisploeg alsnog te scoren via een snel genomen vrije slag, 1-1. HOD drong nog aan en speelde voor de winst, maar kreeg in de laatste minuten ook nog twee strafcorners tegen. De verdediging bleef echter fier overeind en de 1-1 werd daardoor ook de eindstand. De nummers 3 t/m 5 op de ranglijst staan zeer dichtbij elkaar en daardoor blijft de spanning om de derde plek onverminderd hoog. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen de nummer 2 Were Di op het programma. Eerder in het seizoen wist HOD een prima gelijkspel te behalen. Were Di is met Breda nog volop in de titelrace en de ploeg uit Breda treft HOD in de laatste competitieronde.