iedereen

Dames 1 in balans met Zwart Wit

Nieuws afbeelding 19-4-2009

Op zondag 19 april speelde het eerste damesteam van HOD de lastige uitwedstrijd in Breda tegen Zwart Wit. Eerder in het seizoen werd een benauwde overwinning geboekt aan het einde van de wedstrijd, dus HOD was gewaarschuwd. HOD trad aan in een ietwat gewijzigde opstelling aangezien er enkele speelsters afwezig waren. Vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat het geen makkelijke middag werd voor de dames van HOD. De thuisspelende ploeg gaf veel druk naar voren maar de verdediging van HOD hield in de beginfase stand. Tot het moment waarop Zwart -Wit de eerste strafcorner kreeg, die door onoplettendheid aan HOD zijde werd toegekend. Het directe schot was hard en trof doel, 1-0. Maar HOD had in enkele gevaarlijke aanvallen al laten zien dat het zeker niet machteloos was. Ook nu werd het baltempo opgeschroefd en veroverde HOD zelf ook een strafcorner na een prima aanval van Elke Thijssen en Olga Meijers. Christel Dekkers bracht met een hard schot de stand weer in evenwicht, 1-1. Ondanks de opleving wist Zwart Wit in het laatste deel van de eerste helft het initiatief weer op te pakken en wederom moest HOD een strafcorner weggeven. Deze variant ging ongelukkig via een verdedigende stick over keepster Anke Collart heen, 2-1.

In de rust werd het tactische plan aangepast op de speelwijze van Zwart Wit. Wederom begon de thuisploeg aanvankelijk op dezelfde wijze als de eerste helft, maar HOD had hier een antwoord op bedacht. Doordat het spel op en neer golfde kregen beide ploegen veel kansen en strafcorners, maar HOD ging hier het beste mee om. De individuele klasse van Hanneke Beerens leverde HOD uiteindelijk de strafcorner op waarmee de gelijkmaker zou worden aangetekend. Hierbij wist Beerens Olga Meijers voor het doel te bereiken die van dichtbij de bal over de doellijn tikte en daarmee de verdiende 2-2 op het scorebord bracht. In de laatste tien minuten speelde HOD nog vol voor de winst en kreeg het nog enkele kansen, maar de stand veranderde niet meer. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Nuenen op het programma. Eerder in het seizoen wist HOD een prima overwinning te boeken in de uitwedstrijd.