iedereen

Dames 1 blijft in Drunen steken op gelijkspel

Nieuws afbeelding 5-4-2009 Op zondag 5 april stond de lastige uitwedstrijd in en tegen Drunen op het programma. Drunen bleek de laatste jaren al vaker een lastige tegenstander. In de thuiswedstrijd werd eerder met een kleine 2-1 overwinning gewonnen door HOD. Ook nu was de ploeg vooraf gewaarschuwd voor het trage spel van Drunen. De thuisploeg verdedigde stug en loerde op de counter. Door het mooie en droge weer bleek het zand-ingestrooide kunstgrasveld een vertragende werking te hebben op de balcirculatie. Toch begon HOD fel en wist het binnen tien minuten de eerste strafcorner te veroveren. De verdediging van Drunen had echter antwoord op de gespeelde variant. Met enkele uitbraken bleek de thuisploeg duidelijk op zoek naar de strafcorner en die kwam er ook middels een counter. Maar ook HOD beschikt over een goede verdediging en zo bleef de stand tot aan de rust op 0-0, waar beide teams kansen kregen middels strafcorners. De dames van HOD waren echter dominanter in het spel maar mede door opzienbarende beslissingen van de scheidsrechter werden veel kansen voor HOD in de kiem gesmoord.
Na rust poogde HOD met meer druk alsnog de openingstreffer te forceren. Het kreeg echter de deksel op de neus doordat de scheidsrechter wel heel gemakkelijk een strafcorner aan de thuisspelende ploeg gaf, waar eerder voor HOD deze werd onthouden. De hoog ingeslagen bal belandde via de arm van keepster Anke Collart in het doel, en werd desondanks goed gekeurd.  HOD liet zien dat het om kon gaan met deze tegenslag en verhoogde het baltempo. Daarbij werd Jessie Wester op de aanvallende 23 meterlijn aangespeeld en zij sloeg de bal hard in de cirkel. In de drukte was het spits Olga Meijers die met een handige tikje de terechte gelijkmaker aantekende. Met nog tien minuten op de klok ging HOD alsnog op zoek naar de winst. Daarbij werden nog wel kansen gecreerd maar bleef de verdiende winst uit. Ondanks het goede spel en met hard werken was het resultaat teleurstellend. In de stand veranderde echter weinig aangezien zowel Tilburg, Warande en Heeze ook gelijkspeelde. Volgende week wordt het internatonale Paastoernooi gehouden op de velden van HOD. De week na Pasen speelt Dames 1 wederom een uitwedstrijd, dan tegen Zwart-Wit.