iedereen

Heren 1: puntendeling met hekkensluiter Drunen

5-4-2009

Op zondag 5 april speelden de mannen van HOD tegen nummer laatst Drunen. Waar een week eerder nog werd gewonnen van koploper Helmond hield HOD aan deze wedstrijd maar één punt over. In een wedstrijd waarin de scheidsrechters uiteindelijk een beslissende rol speelden werd het een remise: 3-3.

Nadat de dames van HOD eerder op deze zonnige middag al gelijkspeelden op het trage veld van Drunen was het de beurt aan de heren. Het voor lijfsbehoud vechtende Drunen liet al meteen zien niet te willen degraderen en punten te willen pakken tegen HOD. Met enkele hoge ballen in het begin van de wedstrijd, dwars door de defensie van HOD, was de toon gezet en gaf Drunen aan dat het aanvallend wilde hockeyen.

HOD had zogezegd de eerste tien minuten veel moeite met Drunen en dit resulteerde dan ook in de 1-0, waar wederom een hoge bal aan vooraf ging. HOD begon op dat moment te beseffen dat ze echt aan de bak moesten als ze de drie punten zelf mee naar huis zouden willen nemen. Het matige HOD wist aan het eind van de eerste helft de aansluiting te vinden. Uit een strafcorner sloeg slagman Nick Verberkmoes raak. Dit was tevens de ruststand.

In de rust werd de selectie er door trainer/coach Sjoerd van Campen attent op gemaakt dat er meer inzet aan te pas moest komen wilde het de punten mee naar Valkenswaard nemen. In het begin van de tweede helft werd duidelijk dat HOD stukken beter kon dan het getoonde spel uit de eerste helft, wat resulteerde in een felle en aanvallende start.

Echter, waar HOD niet tot grote kansen kwam, scoorde Drunen halverwege de tweede helft de 2-1 uit een onterecht toegekende stafcorner. Hierna stortte HOD zich vol op de aanval hetgeen leidde tot de 2-2 van Rick van Kaam. Na een goede individuele actie van Jurriaan de Boer stelde Fred van der Weij vervolgens van Kaam in stelling om bij de tweede paal de bal binnen te schuiven. In een kort tijdsbestek volgde de verdiende 2-3 voor HOD. Nadat de keeper van Drunen een door Remco van Haandel ingeslagen strafcorner nog wist te keren, was de Boer het meest accuraat voor de goal waardoor hij uit de rebound met zijn backhand de 2-3 aan kon tekenen. Lang leek het erop dat dit de einduitslag zou worden. Drie minuten voor tijd beging de scheidsrechter echter een opmerkelijke fout die de mannen uit Valkenswaard duur zou komen te staan. Wat een zuivere verdedigingsactie buiten de cirkel leek werd beoordeeld als een zodanige overtreding voor een strafcorner. De captain van Drunen liet deze buitenkans niet onbenut en zorgde voor een gelijke stand op het scorebord: 3-3.

Al met al een teleurstellende puntendeling voor de formatie uit Valkenswaard. Komende week zal er in verband met het paasweekeinde niet gehockeyd worden. De eerstvolgende wedstrijd zal plaatsvinden op zondag 19 april in Tegelen, tegen de gelijknamige club.