iedereen

Heren HOD op karakter langs lijstaanvoerder

29-3-2009 Na het knappe gelijkspel van HOD Dames 1 tegen de nummer twee van hun competitie was het de beurt aan de heren van HOD om tegen hun lijstaanvoerder aan te treden. Het eerste van Helmond had nog geen nederlaag geleden en van de vijftien tot nu toe gespeelde wedstrijden slechts één keer gelijk gespeeld. Ondanks dat de heren van HOD praktisch geen kans meer op promotie maken, putte de formatie van trainer-coach Sjoerd van Campen energie uit de mogelijkheid om de aanstaande kampioen de eerste nederlaag toe te brengen van dit seizoen.

Zonder de geblesseerde Sander van den Dungen en Remco van Haandel en zonder de kersverse vader (van tweeling Stijn en Tim) Bram de Bont, maar met jeugdspelers Rogier Luttjeboer en Edwin de Bruijn trad het Valkenswaardse vaandelteam enigszins gehavend aan tegen de sterkste tegenstander van de competitie.

Nauwelijks nadat de sproeiers uit waren gegaan nam Helmond de leiding. Aangezien de Valkenswaardse formatie de tos hadden gewonnen mocht de ploeg een minuut later voor de tweede keer de bal uitnemen vanaf de middenstip. Deze tegenvaller werkte eigenlijk in het voordeel van de thuisploeg die daardoor gedwongen werd agressiever te spelen. Een kleine twintig minuten na de 0-1 resulteerde dit in de lange corner die vanaf links hard werd ingeslagen door aanvoerder Michiel Vink en eindigde bij Fred van der Weij die bij de tweede paal de 1-1 aantekende.

Toch kon HOD niet lang van de gelijkmaker genieten aangezien Helmond vanaf de afslag alweer de leiding nam. Wederom liet HOD zich niet uit het veld slaan en zocht de aanval. Vijf minuten voor rust zorgde het goed verzorgde spel van de thuisploeg voor een schitterende aanval die afgerond werd met een prachtig backhandschot door spits Ronald Borggreven nadat hij de keeper had gepasseerd. Vlak na de gelijkmaker kreeg HOD nog een grote kans na een vloeiende aanval opgezet door Nick Verberkmoes, maar helaas strandde deze uiteindelijk op de keeper van de tegenstander. Het zou een voorbode blijken van wat er na rust zou komen.

In de tweede helft begon HOD ambitieus meer druk te zetten aangezien de ploeg rook dat er meer te halen viel. Dankzij de hogere druk ontstonden er meer kansen voor de Valkenswaardenaars. Pogingen van Koen van Dehn en Fred van der Weij strandden óf op de keeper óf gingen rakelings over. De derde kans na rust werd wel benut. Na een goede pass van Martin van de Rakt die Ronald Borggreven lanceerde kon de Helmondse keeper de eerste doelpoging nog wel tegenhouden, maar de rebound van Fred van der Weij bleek onhoudbaar.

Na de 3-2 voorsprong van HOD moest Helmond meer komen wat resulteerde in een drietal strafcorners, een backhandschot en een één tegen één situatie op keeper Hugo Boot van HOD. Maar wat de lijstaanvoerders ook probeerden, iedere aanval van het Helmondse vlaggenschip strandde op keeper Boot. Helaas moest de Valkenswaardse verdediging zich tien minuten voor tijd toch gewonnen geven. Na slecht uitverdedigen wist een Helmondse spits te profiteren van een fatale breedtepass en tekende de gelijkmaker aan.

Gelukkig lieten de heren van HOD door de gelijkmaker hun hoofd niet hangen en gingen ze op zoek naar de volle winst. Uiteindelijk kwam de dikverdiende overwinning er ook. Door hoge druk te zetten op de Helmondse defensie kwam de bal uit bij Jurriaan de Boer die vanaf randcirkel de bal hard richting het doel joeg. Wederom stond Fred van der Weij op de goede plaats om de bal het benodigde tikje te geven zodat de bal in het doel verdween. De 4-3 was tevens de laatste noemenswaardige actie van de wedstrijd. De heren van HOD hebben zichzelf en de club goed hockey bewezen waarmee een hoopvolle toekomst in het verschiet ligt.

De eerstvolgende thuiswedstrijd zal zijn op 26 april tegen Sint-Oedenrode.