iedereen

Dames HOD gelijkwaardig aan titelkandidaat

Nieuws afbeelding 29-3-2009

Op zondag 29 maart stond de moeilijke thuiswedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst op het programma. De ploeg uit Tilburg is een ervaren ploeg met kwalitatief goed hockeyspel en daarbij enkele Argentijnse aanwinsten. In de uitwedstrijd presteerde HOD prima maar liep desondanks tegen een geflatteerde 5-1 nederlaag op. Desondanks begon HOD onbevangen aan de wedstrijd en poogde het Tilburg direct onder druk te zetten. Dit leverde binnen enkele minuten via een gevaarlijke counter van Tilburg een grote kans op voor de bezoekers welke niet goed werd uitgespeeld. Maar doordat de dames van HOD het aanvallende spel bleven spelen had zelfs de ploeg uit Tilburg grote moeite met de Valkenswaardse druk. Dit leverde binnen tien minuten twee strafcorners op, maar de Tilburgse defensie hield stand. Het spel werd door beide teams in hoog tempo gespeeld en het was wachten aan welke kant het eerste doelpunt zou vallen. Middels een spaarzame uitbraak wist Tilburg een strafcorner te forceren. Deze werd in eerste instantie knap gered door keepster Anke Collart, maar viel ongelukkig in de rebound voor de stick van een Tilburgse spits die de kans niet onbenut liet, 0-1. Na deze tegenvaller pakte HOD direct het initiatief weer op en speelde tegen de technische dames van Tilburg een hoog tempo. Zo’n tien minuten voor het rustsignaal wist Elke Thijssen via een snelle rush over de linkerzijde de bal hard voor te geven. Daar stond spits Olga Meijers goed opgesteld die de bal aannam en snoeihard in het net liet verdwijnen, 1-1. HOD hield de druk hoog op het Tilburgse doel en door knap verdedigend werk van het centrale duo achterin bestaande uit Jessie Wester en Simone Oudshoorn waren de kansen voor Tilburg beperkt. Vlak voor rust wisten de bezoekers nog een strafcorner te behalen, welke door prima verdedigend werk van Hanneke Beerens niets opleverde.

Na rust golfde het spel op en neer en bleef het tempo zeer hoog. Het massaal opgekomen Valkenswaardse publiek kreeg op deze heerlijk zonnige lentemiddag een prachtige wedstrijd voorgeschoteld. De dames van HOD waren met verzorgd hockey en door strijdlust en felheid in de duels, gelijkwaardig aan de technisch begaafde speelsters van Tilburg. Over en weer waren kansen, maar de uitstekend keepende Anke Collart hield HOD met enkele knappe reddingen in de wedstrijd. Het collectief van HOD hield prima stand en behaalde daarmee een goed resultaat. De vierde plaats  is door het gelijke spel geenszins in gevaar gekomen. Volgende week staat de uitwedstrijd naar Drunen op het programma.