iedereen

Heren 1 haalt slechts 1 punt in Meerssen

22-3-2009 HOD speelde zondag in Bunde, tegen Meerssen Heren 1. De vorige confrontatie was op 5 oktober en HOD was thuis met 4-0 te sterk voor Meerssen. De eerste helft kon HOD geen grip krijgen op de wedstrijd en liet kansen liggen. Meerssen kreeg ook een aantal kansen, maar deze werden te niet gedaan door de verdediging van HOD. Aan het einde van de eerste helft kreeg Meerssen een opgelegde kans om op voorspong te komen. Tijdens een strafcorner kreeg de laatste man van HOD, Remko van Haandel een bal hoog tegen zijn onderbeen aan. De scheidsrechter zag hier geen gevaarlijk spel in en floot voor een strafbal voor Meerssen. Maar door goed keeperswerk van Hugo Boot werd deze strafpush niet verzilverd. Remco werd naar het AZM gebracht om zijn beenwond te laten controleren. Later bleek dat de wond gehecht moest worden. De tweede helft begon HOD goed. Nick Verberkmoes gaf een splijtende pass richting Koen van Dehn, die hem op zijn beurt keurig langs de keeper pusht: 0-1. Maar de voorsprong was van korte duur, Meerssen scoorde twee keer uit een strafcorner variant. Hierna schakelde HOD een tandje bij en creƫerde kansen en kon uit een van deze kansen scoren. Ronald Borggreven zette Koen van Dehn op dezelfde scoringspositie vrij voor de keeper. Koen pushte de bal in dezelfde hoek langs de keeper, zoals eerder in de wedstrijd. Het slotoffensief van HOD kreeg niet de verdiende beloning. Volgende week staat Helmond op het programma voor HOD. Helmond staat nog ongeslagen boven aan de ranglijst van de tweede klasse.