HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto
Corona

Belangrijk: update Coronamaatregelen

Nieuws afbeelding 27-11-2021

De lockdown die ingaat op zondag 28 november om 17.00 én de andere maatregelen die zijn afgekondigd hebben wederom een grote impact op het verenigingsleven en de hockeysport. We proberen samen met de KNHB en de vele vrijwilligers creatief te zijn en te kijken naar de mogelijkheden die er zijn. Ook nu de situatie verre van ideaal is, is het belangrijk om de ruimte die we hebben volledig te benutten. Focus ligt hierbij op het bieden van de mogelijkheid tot sporten.

Veldhockey

Voor het veldhockey betekenen de nieuwe maatregelen dat alle trainingen vanaf aanstaande maandag komen te vervallen. De geplande competitiewedstrijden op 4 en 5 december kunnen wel doorgaan aangezien deze voor 17:00 uur zijn afgerond.

Zaalhockey

Afgelopen week heeft de KNHB de competitieplanning voor de zaal gecommuniceerd. Op diverse dagen staan wedstrijden gepland die pas na 17:00 zijn afgerond. De competitieleiding van de KNHB onderzoekt de komende dagen de mogelijkheden om deze wedstrijden te herplannen. Daarbij denkt de bond aan het eerder op de dag starten van wedstrijden waardoor meer wedstrijden gespeeld kunnen worden voor 17.00 uur. Daarnaast denkt de hockeybond ruimte te zien op data die nu nog niet of deels worden gebruikt als competitiedata, zoals bijvoorbeeld 2 januari 2022.

HOD heeft bij de KNHB aangegeven op zowel zaterdag als zondag om 8:30 te kunnen starten met wedstrijden. Dit betekent dat de Benjamin- en Funkey-trainingen in de Air Dome voor de komende periode komen te vervallen. Deze trainingen worden, indien het weer het toelaat, buiten voortgezet.

We onderzoeken momenteel de mogelijkheid tot trainen in de zaal voor voorlopig alleen de jeugd (E8 t/m A) op de woensdag- en vrijdagmiddag van 13:00 tot 17:00. De begeleiders van deze teams ontvangen een bericht met verzoek per speler de beschikbaarheid te inventariseren. Idee is om, op basis van deze informatie, carrouseltrainingen op te zetten. Dit betekent dus dat er vooralsnog niet per team maar per leeftijdsgroep getraind wordt. Meer details hierover volgen.

Horeca

In de Air Dome is bij het afhaalpunt een beperkt assortiment verkrijgbaar. De horeca in het clubhuis is gesloten. Zitplaatsen zijn beschikbaar op de tribunes in de Air Dome.

Algemeen

Tot slot gelden de volgende algemene maatregelen in de Air Dome:

 

  • Houd 1,5 meter afstand;
  • Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen van 18 jaar of ouder;
  • Bij verplaatsen binnen de Air Dome, anders dan tijdens het beoefenen van de sport, is het dragen van een mondneusmasker verplicht;
  • Een zitplaats (op de tribunes) is verplicht voor iedereen die niet actief is op het veld;
  • Publiek is niet toegestaan.