iedereen

HOD Dames 1 strijdend ten onder

8-3-2009 Op zondag 8 maart begon het tweede deel van de veldcompetitie met de uitwedstrijd in en tegen Weert. In de winterstop hadden de dames van HOD een prima tweede plaats behaald in de Topklasse van de zaalcompetitie. De ploeg uit Weert was de competitie al een week eerder gestart met een inhaalwedstrijd en zij boekten daarin een prima overwinning op Heeze. De Valkenswaardse dames waren dus gewaarschuwd maar begonnen desondanks veel te slap aan het duel. Weert was fel in de duels waardoor de eerste kansen ook voor de thuisploeg waren. Daarbij werd een vrije slag snel genomen en kon met een leep pasje recht voor het doel gescoord worden door een dekkingsfout in de HOD verdediging. Na deze 1-0 werd HOD gevaarlijker doordat het baltempo werd opgeschroefd. Weert werd teruggedrongen en tien minuten na de openingstreffer werd de stand weer gelijk getrokken. Astrid Geenen wist met een mooie actie zichzelf vrij te maken op de kop van de cirkel en haalde verwoestend uit in de linker onderhoek, 1-1. Dit was tevens de ruststand.
Na rust moesten de dames van HOD het toch afleggen in de individuele duels tegen het fysiek spelende Weert. Doordat het fysieke spel door de scheidsrechters werd getolereerd speelde HOD een moeizame wedstrijd. Bij een spaarzame uitval van Weert werd een strafcorner versierd na slordig verdedigen van HOD. Deze strafcorner werd hard op de bovenkant van de plank binnen geschoten waardoor Weert wederom de leiding nam. De dames van HOD waren niet bij machte om hier aanvallend veel tegenover te stellen. HOD ging slordig om met de spaarzame kansen die het kreeg en daardoor veranderde de stand niet meer. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Oedenrode op het programma. Oedenrode is wederom een fysiek spelende ploeg. Toch werd eerder in het seizoen verdiend gewonnen met 1-3.