iedereen

Heren 1 neemt 3 punten mee van Wijchen naar Valkenswaard

15-12-2008 De wedstrijd van 23 november tegen Wijchen die werd afgelast vanwege het winterse weer kon ondanks het koude weer dit weekend toch ingehaald worden. Het veld bleek bij aankomst bespeelbaar, hoewel door de bevroren ondergrond de bal erg snel ging stuiteren en moeilijk te controleren was. Dit had af en toe z’n invloed op de wedstrijd doordat passes over de stick stuiterden en de bal onverhoopt in bezit van de tegenstander kwam. In de eerste helft van de wedstrijd werd de score voor HOD geopend door Fred van der Weij die de bal na een solo van Michiel Vink links in de hoek sloeg. HOD was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg en drong hekkensluiter Wijchen steeds verder terug op eigen helft. Kort voor rust resulteerde dit in een goede voorzet van links die door Fred van der Weij richting doel werd getipt maar voor de doellijn strandde op een voet van een verdediger van Wijchen. De strafbal die daarvoor werd toegekend werd verzilverd door Michiel Vink: 0-2  Na rust wist HOD de 0-3 aan te tekenen door een strafcorner die door Sander van den Dungen werd ingeflatst. Wijchen realiseerde zich dat ze niks meer te verliezen hadden en begon iets meer aan te dringen en meer druk op de helft van HOD te zetten. Wijchen wist nu en dan dreigende aanvallen te creëren door verre scoops vanuit de achterste linie die tussen de verdediging en het middenveld van HOD belandden. De laagstaande zon bemoeilijkte het opvangen van de hoge ballen. Door balverlies van HOD werd halverwege de tweede helft de 1-3 gescoord. 10 minuten voor het einde van de wedstrijd werd het ook nog 2-3 door een sleepcorner. De eindfase van de wedstrijd werd met name door acties van Wijchen steeds fysieker. Het lukt HOD ook niet meer om meer structuur aan te brengen. Wel sloeg het doelsaldo na 70 minuten positief uit voor HOD: 2-3.