iedereen

Heren1 Boxmeer 3-0 een degelijke overwinning

8-12-2008  In de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop, stond HOD H1 tegenover Boxmeer H1. Boxmeer staat op de tiende plaats en HOD H1 op de negende positie, vier punten boven Boxmeer. Dit was voor de ploeg van coach van Campen een zeer belangrijke pot om de aansluiting bij de middenmoot te behouden. De opdracht was dan ook duidelijk: drie punten halen niet meer en niet minder! De allereerste wedstrijd van het seizoen werd in en tegen Boxmeer een 1-1 gelijkspel behaald. Het vaandelteam van de Valkenswaardse hockeyclub had dus nog iets recht te zetten. Vanaf de eerste minuut werd er volle druk gezet op de defensie van Boxmeer. Dit resulteerde al in de tweede minuut op een slag op goal. Bram de Bont wist hier helaas niet het doel te treffen en sloeg de bal rakelings over. Meerdere malen werden de spitsen van HOD heren 1 in stelling gebracht om de brilstand van het scorebord te halen. Na ongeveer twintig minuten spelen was het eindelijk raak, na een vierde rebound wist Ronald Borggreven de doelman te verschalken: 1-0. Dit was tevens de ruststand. In de rust werd er door vicecaptain Sander van den Dungen benadrukt dat het spel dat HOD H1 speelde vele malen beter kon dan ze nu lieten zien. Door de goede aanwijzingen van Sander van den Dungen en coach Van Campen begon HOD Heren 1 aan een sterke tweede helft. Wederom kwam men fel uit de startblokken. Eigenlijk ontstond hetzelfde wedstrijdbeeld als in de eerste helft. Bij vlagen zeer goed hockey, maar ook ontstonden rommelige situaties. Hieruit wist Boxmeer een aantal counters te creĆ«ren, echter keeper Boot en de verdediging van HOD gaven geen krimp. Evenals de eerste helft werd er na ongeveer twintig minuten spelen een goed uitgespeelde aanval verzilverd door Bram de Bont. Een aanval vanuit achteren opgezet door Jurriaan de Boer.  Via middenvelder Michiel Vink werd Ronald Borggreven in de cirkel bereikt. Deze behield goed het overzicht en hij zette De Bont vrij voor open goal. Zonder twijfel wist hij de bal tegen het net te drukken: 2-0. Door deze voorsprong kreeg HOD het gevoel dat er meer te halen viel. Goede druk vanuit de voorroede zorgde nogmaals voor vele doelkansen. Echter o.a. Van der Weij, Van de Rakt en Van Dhen verzuimden deze acties af te ronden. Uiteindelijk werd nog een strafcorner benut door Sander van den Dungen. Dit was dan ook de eindstand: een degelijke 3-0 overwinning. Geen mooie wedstrijd maar wel drie hele belangrijke punten behaald!
Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop, een inhaalwedstrijd tegen Wijchen. Wederom een belangrijke wedstrijd om punten te behalen! Het support langs de lijn hartelijk dank voor uw steun en hopen u de volgende seizoenshelft weer te mogen begroeten langs de lijn!
Daarna start  het zaalseizoen waarin zij, net als Dames  1, uitkomen in de Topklasse. Mooie wedstrijden dus die gespeeld worden in de weekenden van 17 en 24 januari 2009 in het Indoor Sportcentrum te Eindhoven