iedereen

Dames 1 boekt keurige zege op Geel-Zwart

Nieuws afbeelding 8-12-2008 Op zondag 7 december stond voor HOD Dames 1 de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Tegenstander was het team van Geel Zwart uit Veghel, wat in het verleden al vaker een moeilijke tegenstander is gebleken. In de allereerste wedstrijd van de competitie werd in de uitwedstrijd nog verloren van dit team. De dames van HOD hebben echter een prima groei doorgemaakt in het eerste deel van de competitie. Daardoor stond de ploeg voor aanvang van de wedstrijd op een goede vierde plaats. De wedstrijd begon rustig alhoewel beide ploegen de aanval wilde zoeken, maar aan beide kanten werd dit met enige voorzichtigheid ondernomen. Daardoor golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen kleine kansen in het eerste deel van de wedstrijd. Na zo’n twintig minuten spelen was het de thuisploeg die het initiatief naar zich toe trok. Bij een snel genomen vrije slag werd spits Rebecca Oostveen aangespeeld maar haar inzet belandde op de paal. Na drie minuten herhaalde zich deze situatie, echter de inzet van Rebecca Oostveen was nu wel raak: van dichtbij 1-0. HOD voerde direct de druk verder op en binnen vijf minuten werd de score al verdubbeld. Hanneke Beerens werd vanaf de rechterzijde gelanceerd en zij sloeg de bal van de rechterkant van de cirkel snoeihard in de korte bovenhoek waarmee de verdiende 2-0 werd aangetekend. Deze stand veranderde niet meer tot aan de rust. Na rust wisten de bezoekers met momenten druk te zetten op de Valkenswaardse defensie. Deze stond echter weer als een huis doordat o.a. Jessie Wester en Simone Oudshoorn een prima controlerende wedstrijd speelden. Bij een spaarzame uitval van Geel Zwart kon keepster Anke Collart een hoog ingeslagen bal in eerste instantie nog keren, maar belandde deze voor de stick van een spits van Geel Zwart. De goed opgestelde linksachter Lieke van Lieshout kon ternauwernood op de doellijn een tegendoelpunt voorkomen. Daarna was het de blauw witte tornado die onder leiding van aanvoerster Mirte School de aanval zocht. Bij een verdiende strafcorner werd de bal afgeschoven naar Jessie Wester, die het overzicht behield, haar directe tegenstander uitspeelde en vervolgens Hanneke Beerens van dichtbij de 3-0 liet aantekenen. Daarna vond de thuisploeg het wel genoeg en werd gecontroleerd de wedstrijd uitgespeeld. Bij een prima verdedigende actie van Anika Reithaar werd onterecht een strafcorner toegekend die met een hard schot de 3-1 op het scorebord bracht. Ondanks dit tegendoelpunt kwam de winst niet in gevaar en werd een prima resultaat geboekt in deze laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Voor Dames 1 start nu het zaalseizoen waarin zij, net als Heren 1, uitkomen in de Topklasse. Mooie wedstrijden dus die gespeeld worden in de weekenden van 17 en 24 januari 2009 in het Indoor Sportcentrum te Eindhoven. Het tweede deel van de competitie vangt aan op 8 maart 2009 met een uitwedstrijd in en tegen Weert.