HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto
Corona

CORONA UPDATE

Nieuws afbeelding 5-11-2020

De laatste stand van zaken van de KNHB over hockey in coronatijden vind je hier

Corona update 5 november

De overheidsbesluiten van 3 november dwingen de KNHB ertoe de zaalhockeycompetities seizoen 2020-2021 te annuleren. Ook de geplande KNHB Midwintercompetitie gaat niet door. 

De hervatting van de reguliere veldhockeycompetities wordt uitgesteld tot op zijn vroegst januari 2021. 

De velden van HOD zijn gesloten van 7 december tot en met 3 januari. Als de competitie wel begin januari kan starten, dan kan er eerder weer gehockeyd worden op onze velden. 

Tot 7 december worden er voor de jeugd nog allerlei hockey activiteiten georganiseerd. Info volgt binnenkort. 

Stay safe  đź’™


UPDATE 14 OKTOBER

De maatregelen i.v.m  hetcorona virus zijn helaas m.i.v. vandaag weer verder aangescherpt. Dit betekent:

Voor senioren geen activiteiten:

 • Helaas geen trainingen/wedstrijden meer voor senioren.
 • Ook is het niet toegestaan om met bijvoorbeeld 4 man te trainen.

 Voor junioren beperkt activiteiten:

 • Trainingen voor jeugdleden gaan door, trainen op tijden/dagen die nu voor hen gereserveerd staan. Dit geldt voor alle jeugdleden, ook die al 18 jaar zijn (zie knhb; leeftijdsgrenzen voor hockey).
 • Trainingen gaan in de herfstvakantie ook gewoon door.
 • Clinic van Kiki en Maud Dames 1 in de herfstvakantie gaat gewoon door, inmiddels ruim 50 aanmeldingen.
 • Onderlinge (oefen)wedstrijden van jeugdteams van HOD zijn toegestaan. Oefenwedstrijden van de jeugd tegen andere clubs worden afgelast om reisbewegingen te beperken.
 • Op zaterdagen mogen er ook onderlinge wedstrijden georganiseerd worden door de jeugdteams. Wedstrijden altijd eerst aanvragen/melden via het wedstrijdsecretariaat! Stuur een mail naar [email protected] Pas na goedkeuring door het secretariaat kan de wedstrijd doorgaan en horen de teams welk veld beschikbaar is.
Het protocol is bijgewerkt (zie bijlage).

 Wij rekenen op ieders bijdrage. Hoe beter we ons er aan houden, hoe eerder we hopelijk weer terug kunnen..


UPDATE 29 september

 

Naar aanleiding van de persconferentie van gisterenavond en de daarin aangekondigde maatregelen, is ons sportpark vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur tot tenminste 20 oktober alleen toegankelijk voor sporters & de teambegeleiding. Het clubhuis is gesloten. Dat betekent dat wij zowel ouders als toeschouwers voorlopig niet mogen toelaten.

 

Wij doen een dringend beroep op de ouders van onze jeugd om hun kinderen op trainings- en wedstrijddagen op het parkeerterrein of bij slagboom af te zetten. Ouders van de jongste jeugd kunnen de kinderen tot aan het veld brengen.

 

Rij-ouders van uitspelende teams worden beschouwd als teambegeleiding en mogen in die hoedanigheid bij de wedstrijd aanwezig zijn. Dat geldt niet voor eventuele rij-ouders van thuisspelende teams. Wij verzoeken bezoekende teams om het aantal rij-ouders te beperken tot een maximum van 5 personen per team. Dit verzoek geldt ook voor onze eigen teams die naar een uitwedstrijd gaan.

 

De toiletten in de kleedkamers 3 en 4 blijven toegankelijk via de ingang onder de koepels op het terras. De infobalie is op zaterdag beschikbaar op de inmiddels bekende plek onder de koepels.

 

Bijgevoegd het volledige bijgewerkte protocol.

 

UPDATE 2 september

 

Zoals de meesten van jullie al hebben gezien is ons terras weer geopend en schenken we ook weer alcohol. We hebben de afgelopen dagen proefgedraaid tijdens de trainingsavonden en het weekend en… met een positief resultaat. Nagenoeg alle teams hebben de regels goed opgevolgd. Complimenten hiervoor!

Komend weekend staan we voor een nieuwe uitdaging. Afgelopen week hebben we voornamelijk HOD-leden op de club gehad. Allen bekend met de geldende regels. De tegenstanders die komend weekend onze club bezoeken zijn waarschijnlijk minder goed bekend met deze regels. We verzoeken alle teams dan ook om de tegenstander te informeren over de geldende regels en daar elkaar ook op aan te spreken. Het zou fijn zijn als deze taak niet alleen bij de horecavrijwilligers ligt.

UPDATE 23 augustus

Vorige week zijn op deze plaats de corona regels gepubliceerd waaraan we ons als HOD moeten houden. Op meerdere dagen is daaraan helaas niet of onvoldoende gehoor gegeven. Een bezoek van handhaving op vrijdagavond heeft dan ook geleid tot een eerste waarschuwing. Voor nu heeft dat tot consequentie dat er in overleg is besloten om het terras te sluiten. Dit heeft de volgende consequenties: 

 • Er zijn geen zitgelegenheden meer in de horeca (binnen en buiten).
 • Consumpties kunnen afgehaald worden aan de bar en dienen genuttigd te worden aan de velden, op 1,5 meter afstand.
 • Er wordt geen alcohol meer verkocht.
Houd je aan de regels, alleen zo kunnen we het complex open houden, boetes voorkomen en natuurlijk zelf veilig blijven. Je vindt ze hier beneden. Enkele belangrijke hebben we nog op een rijtje gezet:


Alleen samen kunnen we er een mooi seizoen van maken!

UPDATE 20 augustus

We zijn weer van start. Afgelopen weken hebben de meeste teams weer getraind en zijn er al de eerste oefenwedstrijden gespeeldHelaas heeft ook dit seizoen COVID nog impact op het hockey.

 Om ervoor te zorgen dat onze club ook de komende periode een veilige plek blijft, informeren we jullie over de geldende regels. Deze regels zijn gebaseerd op het sportprotocol van het NOC-NSF. Daarnaast hebben we nauw overleg met de gemeente Valkenswaard in verband met de geldende noodverordening. Mogelijk dat regels nog worden aangescherpt. Houd hiervoor onze berichtgeving via website en app in de gaten.

De komende periode zijn bij H.O.D., naast de algemene richtlijnen, de volgende maatregelen van toepassing:

 • Ben je 18 jaar en ouder: houd 1,5 meter afstand van anderen, dit is zowel binnen als buiten;
 • Was je handen regelmatig. Op diverse punten in het clubhuis is desinfectiegel beschikbaar;
 • Het clubhuis mag enkel gebruikt worden om je bestelling te doen en op te halen aan de bar. Het nuttigen van je consumptie doe je buiten aan het veld of op de beschikbare plaatsen op het terras;
 • Kleedkamers en douches zijn gesloten;
 • In het clubhuis is geen ruimte voor teambesprekingen;
 • Bij vervoer van spelers uit meerdere huishoudens van en naar een sportcomplex wordt een mondkapje geadviseerd;
 • Reinig strafcorner-maskers voor gebruik.

Voor het volledige protocol verwijzen we je naar: https://nocnsf.nl/sportprotocol

Afgelopen periode hebben ons diverse vragen bereikt. De veel gestelde vragen en antwoorden vind je hieronder: 

 1. Ik heb een vraag over het clubbeleid rondom COVID-19. Waar kan ik dan het beste terecht? Vragen kun je stellen via [email protected]
 2. Wanneer mag ik niet naar H.O.D. (als speler of toeschouwer)Als je positief getest bent – tevens meld je dit direct bij teambegeleider/managerAls je klachten hebt die op Corona kunnen wijzenAls je korter dan 14 dagen geleden in een oranje/rood gebied bent geweestAls je getest bent maar de uitslag nog niet weet.
 3. Mogen fans, vrienden en ouders alweer op het terrein aanwezig zijn? Ja, zij zijn welkom langs de lijn en houden 1,5 meter afstand en beperken het stemvolume; We vragen om het aantal toeschouwers per team te beperken; Op het terrein geldt een maximum van 250 bezoekers/toeschouwers.
 4. Kan ik naar het toilet bij H.O.D.? De toiletten in het clubhuis zijn open, echter vragen we je vooraf thuis naar het toilet te gaan om zo het verkeer in het clubhuis te beperken.
 5. Is het clubhuis open? Ja, heb clubhuis is geopend. Het assortiment vanuit de horeca is beperkt. Bestellen en uitgifte van consumpties is enkel mogelijk op de aangegeven locaties aan de bar. Bij drukte aan de bar, houd voldoende afstand! Voor zowel H.O.D.-leden als bezoekers geldt: kom omgekleed naar de club en douch thuis. Bij slecht weer is de ruimte beperkt tot de koepels op het terras en de tafels onder de parasols, met inachtname van de 1,5 meter afstand.
 6. Kan ik eten en drinken kopen bij H.O.D.? Ja, het horeca assortiment is echter aangepast i.v.m. de Corona-situatie en de uitgifte gaat via de gemarkeerde punten aan de bar.
 7. Waar vind ik de wedstrijdtafel nu het clubhuis zo min mogelijk gebruikt wordt? De wedstrijdbalie is bij het raam van de bestuurskamer onder de koepels op het terras. Laat alleen de teambegeleider/aanvoerder langs gaan bij aanmelden van het team of bij een vraagScheidsrechters kunnen hier ook hun jas ophalen.
 8. Ik heb rij-dienst voor mijn teamleden/kind komend weekend, mag ik teamgenoten meenemen? Ja dat mag, echter wordt een mondkapje geadviseerd met inzittenden uit meerdere huishoudens.
 9. Ik wil graag mijn teambespreking houden in het clubhuis, mag dat? Nee, dit is niet toegestaan. Teambesprekingen moeten buiten worden gehouden. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld het grasveld bij het terras.
 10. Ik ben trainer bij H.O.D., waar moet ik rekening mee houden? Trainers tot en met 18 jaar mogen binnen 1,5 meter met jeugd tot en met 18 jaar trainen; Trainers tot en met 18 jaar moeten 1,5 meter afstand houden als zij/hij 18 plussers traint; Trainers ouder dan 18 jaar moeten altijd 1,5 meter afstand houden voor alle doelgroepen.
 11. Mijn jeugdteam wil in het clubhuis ranja drinken, mag dit? Nee, je drinkt je ranja buiten.
 12. Vooraf aan de wedstrijd deden wij altijd shake-hands, hoe waren de afspraken ook alweer? Shake-hands is niet toegestaan. Wij adviseren een alternatief zoals "shake-sticks”.
 13. Wij hebben wisselende keepers, hoe gaan we om met het keeperspak? Wij adviseren, zeker als je binnen 72 uur de spullen weer gaat gebruiken, de helm en handschoenen van een keeper na elke wedstrijd te desinfecteren. Als team kan je een desinfecterend middel (te koop bij de meeste drogisterijen) gezamenlijk kopen en bewaren in de keepers tas.
 14. Mogen wij alweer strafcorners nemen? Ja, strafcorners zijn weer toegestaanWij adviseren een eigen masker of een desinfecterend middel om het masker te desinfecteren bij elke strafcorner. Advies is om hiervoor bijv. Dettol-doekjes te gebruiken.
 15. Kan ik douchen bij H.O.D.Voor zowel H.O.D.-leden als de tegenstanders geldt dat zij thuis moeten douchen. De kleedkamers zijn niet geopend.
Bijlage