Algemene Informatie

HOD Heren 1 onderuit tegen effectief Berkel

25-4-2018

Vandaag stond voor HOD Heren 1 de uitwedstrijd in en tegen Berkel Enschot op het programma. Voor HOD coach Erik-Jan was het een speciale wedstrijd: Hij keerde op z'n oude nest waar hij zelf jaren in Berkel H1 heeft gespeeld. Daarnaast had HOD ook nog enigszins kans op de vierde plek en dus op play offs. Genoeg redenen om drie punten mee naar Valkenswaard te nemen. Helaas was het Berkel dat er met de overwinning van door ging: Het werd 5-2 voor de thuisploeg.

Ook Berkel streed nog voor plek vier, dus beide ploegen begonnen aanvallend en zetten meteen druk. HOD stichtte het eerste gevaar maar kon het net nog niet vinden. Een dodelijke counter van de thuisploeg resulteerde in een ietwat discutabele strafbal. Hoe dan ook, deze werd feilloos binnengepusht: 1-0. HOD was de scherpte even kwijt en Berkel profiteerde hier optimaal van. Vlak na de openingstreffer verdubbelde Berkel haar voorsprong door onoplettendheid achterin de Valkenswaardse cirkel. Hierna pakte HOD de draad weer op en begon weer haar eigen spel te spelen. Kansen werden gecreĆ«erd en twee strafcorners werden behaald. Deze werden alletwee uitstekend door Max Daans binnengesleept en binnen no-time 2-2. Het was echter Berkel Enschot dat met een voorsprong de rust in ging. Vlak voor de thee werd de 3-2 van dichtbij binnengewerkt.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. Beide ploegen zochten de aanval en het spel ging op en neer. Hierin bleek Berkel toch over de meeste ervaring te beschikken. Het rendement van de thuisploeg in de cirkel was een stuk hoger dan die van HOD. Zodoende wist Berkel nog twee keer te scoren waar HOD het net niet meer wist te vinden.

Eindstand: 5-2.

Volgende week zijn we er op gebrand om wel weer drie punten te behalen. Dan komt Rosmalen op bezoek. Tot dan!