Algemene Informatie

Winst voor HOD Dames: Boxmeer – HOD 1 – 3

Nieuws afbeelding 25-4-2018

Er worden weer punten mee naar huis genomen

Op deze uiterst zonnige zondagmiddag mochten de dames van HOD afreizen naar het nog maar net in Brabant gelegenBoxmeer. Met de nederlaag van vorige week vers in het geheugen waren de Valkenswaardse speelsters weer gebrand omvandaag drie punten mee te nemen!

HOD begon goed aan de wedstrijd en creëerde direct meerderekansenwelke helaas nog niet werden benutBoxmeer liet veelruimte op het middenveld waardoor de achterhoede de balmakkelijk kwijt kon. De aanhoudende druk van HOD op de cirkel van Boxmeer resulteerde dan uiteindelijk in deverlossende 0 - 1! Puck Tushuizen wist met een backhandschotde score te openen.

Ruststand 0 - 1

Meeen 0 - voorsprong gingen de Valkenswaardse dames de rust in. Het moest scherper en de coach Arnoud Fioletbenadrukte het gemakkelijk balverlies als aandachtspuntDoelwerd Boxmeer niet het gevoel te geven dat er in deze wedstrijdiets te halen vielNa de thee schoot HOD fel uit de startblokkenen creëerde net als in de eerste helft direct weer kansen. In de39ste minuut was het Lieke van Otten die in een strafcorner de keepster van Boxmeer wist te passeren0-2 (niet) op het scoreboard.

Helaas kende HOD hierna een mindere fase en liet het Boxmeersteeds meer in de wedstrijd komen. Na enkele gevaarlijkemomenten waarbij keepster Jenay Boot de ploeg in de wedstrijdwist te houden moest HOD dan uiteindelijk toch de bal uit het net vissen. Met een strafcorner kon Boxmeer de aansluitingstreffer maken en was het verschil nog maar ééndoelpunt: 1-2.

Na een mooie solo kon Jip Zweegers uiteindelijk de eindstandop het scoreboard zetten, 1 – 3 als verlossingstreffer in eenzware pot. Zowel HOD als Boxmeer kregen nog enkele kansenmaar hier wisten beide keepers goed in de weg te staan.

Eindstand 1 – 3

Uit de wedstrijd nemen we een aantal aandachtspunten meemaar ook veel goede energie. We zijn zeer tevreden met die driepunten en hopen uit de laatste drie competitiewedstrijden er nog een heleboel op te halenHopelijk zien we jullie weer langs de lijn aanstaande zondag op eigen veld tegen de dames van Sint-Oedenrodewaarmee we nog een appeltje te schillen hebben!