Algemene Informatie

HOD Dames1 neemt punten mee naar huis uit Eindhoven

Nieuws afbeelding 11-3-2018
HC Eindhoven – HOD 2 – 2, shootouts winst HOD

Vandaag stond de eerste (beter gezegd, tweede) wedstrijd van het lenteseizoen op het programma. Eigenlijk zou vorige week de openingswedstrijd tegen De Hopbel plaatsvinden, deze was helaas afgelast in verband met de vorst. Na deze teleurstelling was de zin om te hockeyen des te groter vandaag. Met een lekkere wintervoorbereiding in het geheugen stapten de Valkenswaardse dames met goede moed en geloof het veld op. HC Eindhoven had vorige week met een kleine marge van Civicum gewonnen, de kans op punten was zeker aanwezig.

Beide teams begonnen de wedstrijd met enorm veel energie en aan beide kanten werden stevige duels uitgehockeyd. De eerste kansen vielen voor de Eindhovense dames, een strafcorner leek de openingsgoal van de wedstrijd te worden. Gelukkig werd deze afgekeurd omdat hij hoog werd ingespeeld. Het spel bleef op en neer kantelen en ook in de cirkel van Eindhoven vielen kansen. In de 27ste minuut van de eerste helft wist HOD door te drukken en de 0-1 in de goal van Eindhoven te leggen, met een strafcorner uit de hand van Tedje Dingen. Dit zou ook de ruststand worden.

Met vertrouwen in het eigen hockey en tot op het bot gemotiveerd kwamen de dames uit Valkenswaard na de rust de kleedkamer uit. Natuurlijk lieten de Eindhovenaren het hier niet bij zitten en ook zij voerden de druk op in de tweede helft. Dit resulteerde in de aansluitingstreffer voor Eindhoven die vrij snel na de rust viel. Over de achterlijn treinde Eindhoven de cirkel binnen en zij wisten de bal de goal in de tippen. Na een jammerlijke fout in de opbouw van HOD wist niet veel later een Eindhovense spits door te breken en de 2-1 voor de thuisploeg erin te tikken. Een omslagpunt voor HOD was nodig en deze viel zo’n tien minuten voor het einde van de wedstrijd toen Fleur Burgmans de bal achter de doelvrouw van Eindhoven wist te brengen tijdens een strafcorner. Beide ploegen gaven de laatste tien minuten van de wedstrijd alle energie, maar geen van de aanvallen wist het doel nog te raken.

Dat betekende shoot-outs! Met de positieve energie die de speelsters van HOD uit het gelijkspel tegen de koploper wisten te halen konden de shoot-outs praktisch niet meer verloren worden. De eerste shoot-out werd door Eindhoven gemist, HOD scoorde haar eerste vier shoot-outs. Het kwam aan op de laatste shoot-out die helaas gemist werd. Een sudden death moest gespeeld worden. Eindhoven mocht beginnen en wist niet binnen de 8 seconden te scoren, Puck Tushuizen was echter trefzeker en hiermee mocht het laatst te verdelen puntje van de wedstrijd mocht ook mee naar huis genomen worden.

We zijn tevreden met het resultaat van vandaag en de twee punten die we mee naar Valkenswaard mogen nemen, met vertrouwen gaan we de week tegemoet en bereiden we ons weer voor op de volgende wedstrijd tegen MEP op eigen veld.