Algemene Informatie

HOD opent tweede seizoenshelft met thuisnederlaag tegen Weert

7-3-2018 Afgelopen zondag stond voor HOD Heren 1 de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft op het programma. Na een leuk teamweekend en verder een prima voorbereiding ging het nu om de echte punten, thuis tegen Weert. Tegen deze ploeg moest nog wat worden rechtgezet na het eerdere 4-3 verlies in Weert. Helaas gingen ook nu de Limburgers er met de overwinning vandoor: Zeer geflatteerd werd het 0-3.

De wedstrijd was vanaf het eerste begin een tactisch schaakspel, met over en weer kansen voor beide teams. HOD had weliswaar een licht overwicht maar na zo’n 20 minuten spelen lag de bal er aan de andere kant in. Een fout ik de verdediging werd genadeloos afgestraft: 0-1. HOD was niet onder de indruk en ging verder waar het gebleven was. Helaas werden er een aantal grote kansen niet benut, waaronder 2 strafcorners. Ruststand: 0-1.

Na de rust was de opdracht duidelijk: volle bak voor de overwinning gaan. Na een opnieuw afwachtend begin kwam de wedstrijd steeds meer tot ontbloeiing. HOD had weer het overwicht maar wist een legio kansen niet te benutten. Volgens het gezegde: "als de bal er aan de ene kant niet in gaat, gaat die er ..... ". Dit was uiteraard het geval. Een bal die net niet lekker werd weggewerkt, kwam bij een weertse spits uit die het promoveerde tot doelpunt: 0-2. HOD leek aangedaan en kreeg vlak daarna de volgende klap te verwerken. Een doorgeschoten bal werd simpel binnen getikt: 0-3. HOD produceerde een slotoffensief maar het was niet genoeg. Eindstand: 0-3.

Volgende een week een nieuwe kans. De uitwedstrijd naar Maastricht. We hopen op veel support zodat we de eerste 3 punten na de winter binnen kunnen halen. Tot dan!