Algemene Informatie

HOD Dames 1 laat punten liggen in Sint-Oedenrode

Nieuws afbeelding 6-11-2017

Na de grote overwinning van vorige week ging HOD zelfverzekerd het veld op. HOD was gebrand om de energie van vorige week door te trekken en de drie punten mee naar Valkenswaard te nemen. Sint-Oedenrode stond laatste in de poule met nog nul punten op de teller. Het fluitsignaal klonk en HOD creëerde gelijk in de eerste minuut de eerste kans van de wedstrijd. Na twee grote kansen van de Valkenswaards dames kwam ook Sint-Oedenrode in de cirkel van HOD dicht bij de goal. Na twaalf minuten werden de eerste strafcorners voor Sint-Oedenrode gegeven, geen resultaat. In de 25e minuut was het Puck Tushuizen die met een mooie backhand Annefleur Span in de cirkel wist te bereiken. De eerste strafcorner voor HOD werd behaald door Annefleur. Lieke Van Otten was trefzeker en wist de bal over de doellijn te spelen. 0-1 voor HODHOD liet gaten vallen in de verdediging en een minuut voor rust wist Sint-Oedenrode de aansluitingstreffer te maken. Ruststand 1-1

Na rust voerde HOD de druk op om de wedstrijd in eigen handen te nemen. Na een kans voor HOD was het Sint-Oedenrode die door een snelle counter de cirkel van HOD wist te bereiken. Vanuit een rebound wist de tegenstander de bal in het net te krijgen. 2-1 was de stand na drie minuten speeltijd in de tweede helft. HOD werd wakker en na een kans van Puck Tushuizen kreeg HOD haar tweede en derde corner, helaas zonder resultaat. In de 55e minuut stond HOD met 10 man na een groene kaart en hiervan werd geprofiteerd door de thuisploeg. Sint-Oedenrode scoorde de 3-1. Met nog 10 minuten op de klok werd de wedstrijd stilgezet vanwege een harde hagelbui. Na een peptalk van coach Arnoud Fiolet werd de wedstrijd weer hervat toen de weersomstandigheden beter waren. HOD zat fel op de bal en creëerde corners. De stand bleef echter 3-1 en bij het eindsignaal was dit dan ook de stand die op het scorebord stond.

Na 70 minuten vechten nemen de dames van HOD geen punten mee naar Valkenswaard. Sint-Oedenrode speelde energieker en wiste hun eerste 3 punten te pakken. Volgende week mag HOD weer op eigen mat hockeyen tegen Warande. We hopen hier weer een wedstrijd met de juiste energie en overtuiging neer te zetten.